Saçınızı boyatmadan önce bilmeniz gereken 5 şey

Saçınızı boyatmak, görünümünüzde hızlı ve keskin bir değişiklik yaratmanın en kolay yollarından biridir. Fakat bu süreç sadece kuaföre gidip ya da bir boya alıp saç renginizi değiştirmekle bitmez, saç boyatmak, dikkatli planlama ve doğru adımlar gerektiriyor. İşte, saçınızı boyatmadan önce kesinlikle göz önünde bulundurmanız gereken 5 önemli faktör!

Saçınızın sağlığına dikkat etmelisiniz

Saç boyası, saç tellerinize işleyen kimyasal bir işlemdir. Saçlarınız zaten yıpranmışsa, boya saçınızın durumunu daha da kötüleştirir. Kırık uçlarınız varsa ya da genel olarak saçınız nemsiz ve hasarlıysa, boyama işlemi sonrası bu durum daha belirgin hale gelebilir.

Renk geçişi uzun bir süreç olabilir

Saçınızın güncel rengiyle planladığınız renk arasında büyük bir fark varsa, istediğiniz sonuca tek seferde ulaşmanız zor olabilir. Özellikle koyu renklerden açık renge geçiş için, saçı birkaç kez boyamak gerekebilir.

Kalıcılık süresi hakkında bilgi sahibi olun

Saç boyalarının kalıcılığı, seçtiğiniz boya türüne göre değişecektir. Eğer radikal bir renk değişikliği düşünüyorsanız, saçınızı boyatmadan önce geçici bir boyayla istediğiniz rengi test edebilir, alışma sürecinde kendinizi iyi ve rahat hissedip hissetmediğinizi gözlemleyebilirsiniz. Böylece, istediğiniz renge ve size yakışıp yakışmayacağına dair daha doğru bir fikriniz olur.

Saç bakımına ekstra özen gösterin

Saçınızı boyadıktan sonra rutin bakım alışkanlıklarınıza özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Boyalı saçlar, kimyasallar yüzünden daha hassas hale gelir, yüksek bir ihtimalle yıpranır ve özel bir bakım rutini gerektirir. Renk koruyucu şampuanlar ve yoğun nemlendirici maskeler bu süreçte size destek olacaktır.

Doğal saç renginize geri dönüşün zorluklarını düşünün

Saçınızı boyatmadan önce, doğal tonunuza geri dönmenin zorluğunu göz önünde bulundurun. Özellikle bakır veya kızıl bir saç rengi planlıyorsanız bu renkleri akıtmak ve akışkan bir renk geçişi sağlamak çoğu zaman zor olabilir. Saçınızın tekrar sağlıklı ve doğal görünümüne kavuşması uzun bir süreç haline gelebilir.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> İnce telli saçlar için hacim verici 3 yöntem

Kapak: @kendalljenner

İlgili Makaleler