“Airport Tray” fotoğraf trendi

Son dönemin en gözde trendlerinden biri, “Airport Tray” estetiği. Havalimanlarındaki güvenlik noktalarında bulunan plastik, basit ve gri tepsilere koyduğumuz eşyalar Instagram’da yeni bir fotoğraf akımı doğuruyor.

@aiamice

Kişiselleştirme furyasının devamı niteliğinde olan bu trend sayesinde, seyahate çıkarken sadece nereye gittiğimiz değil, güvenlik tepsisine yerleştirdiğimiz eşyalar bile öznel bir ifade biçimine dönüşüyor. Airport Tray, yediğimiz yemekleri, dağınık masalardaki eşyaları ve genel hatlarıyla “detayları” paylaştığımız fotoğraf dump’larına yeni bir karakter olarak ekleniyor.

Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı Airport Tray estetiğini çoktan benimsedi ve kendi estetik algılarını havaalanlarının tepsilerine yansıtmak için çok heyecanlı. Diğer bir kısım ise bunu oldukça gereksiz bir akım olarak görüyor ve içerik üreticilerini insanları sırada bekletmekle suçluyor.

@natashahmedx

Çantanızın içinin açılarak tepsiye boşaltılmış gibi durmasının hedeflendiği Airport Tray estetiğinde bazı kompozisyonlar oldukça düzenli ve minimalist tutulurken bazılarında ise kaotik bir dinamizm söz konusu. “Havaalanına giderken çantamda ne var?” temalı bir yaklaşımı benimseyen trend bağlamında pasaport, güneş gözlüğü, ayakkabı, kulaklık, toka ve cüzdan gibi günlük aksesuarlar, seyahat stilinin parlayan yıldızı haline geliyor.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Sonbaharın yükselen aksesuar trendleri

Kapak: @aiamice

İlgili Makaleler