Moda tasarımcısı Elena Velez, İlkbahar/Yaz 2025 NYFW defilesi için UGG botlarını kişiselleştirdi

Elena Velez defilesinde, şarkıcı-söz yazarı ve dansçı Tinashe’nin de aralarında bulunduğu modeller podyuma çıktı. Ön sırada ise Ziwe Fumudoh vardı.

Güney Kaliforniya merkezli küresel yaşam tarzı markası UGG®, 5 Eylül’de lanse ettiği New Heights Koleksiyonunu tanıttı. UGG®, yeni kapsül koleksiyonunu öne çıkarmak için, CFDA ödülü sahibi, LVMH finalisti ve moda tasarımcısı Elena Velez ile iş birliği yaptı. Velez’in 10 Eylül Salı günü gerçekleşen İlkbahar/Yaz 2025 New York Moda Haftası defilesi için özel olarak tasarlanan botlar, yaratıcılığı ve özelleştirmeyi öne çıkardı.

“UGG, hepimizin tanıdığı ve hepimizin de bir şekilde olduğu bir kız. Onun kimliğini sürekli olarak ileriye taşımak ve onunla olan ilişkimizi moda aracılığıyla yeniden hayal etmek çok keyifli. Bu sezonun hikayesine arketipik UGG kızını entegre etmenin, koleksiyon hikayesini çok esprili ve çağdaş bir seviyeye getirdiğini düşünüyorum.” -Elena Velez

Elena Velez, iki ikonik markanın DNA’sını bir araya getirerek New Heights koleksiyonunu defile için özelleştirirken, ilhamını UGG®’ın marka kodu olan koyun derisinden ve ikili dikişinden aldı. Velez’in tasarımlarında, Classic Twin Seam New Heights ve New Heights Platform Xtra dizüstü botlarını yükseltmek için çok sayıda özelleştirme tekniğinden faydalanıldı. Muslin örtüsü ve kumaş parçalarının botların üzerine organik olarak gerilmesiyle yeni motifler oluşturuldu. Kesim ve katlamalar, modelleri yeniden tasarlamak ve koleksiyondaki Batı Amerika (Western America) temalarına benzeyen yeni siluetler yaratmak için kullanıldı. Tasarımların birinde yarış çizgileri, diğerlerinde sıva ve çamur havası yaratmak için boya kullanıldı. 

Tasarımcının şimdiye kadarki en büyük gösterisi olan La Pucelle’de, Reimagined Sonbahar/Kış 2024 modeli, tüm podyum kombinleriyle sergilenmişti. Velez, kültürel kimliğimizi tanımlayan alegorik kadın sembolleri aracılığıyla Amerikan özleminin bir portresini yaratıyor. Modern kadın hakkında karmaşık hikâye anlatımı için modayı bir araç olarak kullanan La Pucelle, markanın gölge kadını araştırmasına devam ediyor: Her ne pahasına olursa olsun özlemleri veya sıra dışı davranışları için özür dilemeden kendi özerkliklerinden zevk alan, detaycı ve çok boyutlu kadın figürleri. Velez’in son koleksiyonu, yıkıcı ve kadın ikonları için, nazik toplumun hassasiyetlerine uyma konusundaki isteksizliği sayesinde özgün bir punk perspektifi sunuyor.

Defile ve backstage fotoğrafları: Gerardo Somoza of Gerardo Somoza Photography

Ziwe Fumudoh fotoğraf: Leo Sano of Gerardo Somoza Photography

İlgili Makaleler