Dudak çatlaklarına karşı etkili bakım yöntemleri

Giderek soğuyan havalar, düşük nem oranı ve esen rüzgar… Dudaklarımız her mevsim dış etkenlere açık, ancak sonbahar ve kış sezonu boyunca özellikle ilgi göstermemiz gerekiyor. Çatlayan dudaklarınızı kısa sürede eski yumuşaklığına kavuşturacak etkili bakım yöntemlerini paylaşıyoruz!

Nemlendirici balzamı eksik etmeyin

İçeriğinde shea yağı, E vitamini ya da Hindistan cevizi yağı bulunan bir dudak balzamı, dudaklarınızı nemli tutarak çatlakların önüne geçecektir. Bu nemlendirici balzamı her daim yanınızda bulundurarak ihtiyaç duydukça uygulayabilirsiniz. Bu adımı, gece bakımı rutininize dahil ederseniz sizin uykuda olduğunuz süre boyunca dudaklarınız onarılacaktır.

Peeling ile ölü deriyi uzaklaştırın

Haftada bir dudak peelingi uygulayarak, dudaklarınızı yüzeyde kurumuş ölü deriden arındırabilirsiniz. Hazır peelingler edinebileceğiniz gibi, şeker ve baldan oluşan doğal malzemelerle de evde pratik bir karışım yapabilirsiniz.

Bol su tüketimi şart

Dudaklardaki kuruluk çoğu zaman vücudun nemsiz ve susuz kalmasından kaynaklanır. İşlevsel bir içten nemlendirme sağlayabilmek için gün boyunca yeterli miktarda su tükettiğinizden emin olun.

Güneş koruması kullanmayı unutmayın

Güneş, cildimiz gibi dudaklarımıza da zarar verebilir. SPF içeren bir dudak nemlendiricisi kullanarak dudaklarınızı zararlı UV ışınlarından koruyabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Spor sonrası cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Kapak: Pexels

İlgili Makaleler