Kalıcı ojeye ne zaman ara vermeniz gerekir?

Kalıcı oje, son yılların en popüler güzellik uygulamalarından biri. Bakımlı ve zahmetsiz tırnaklar için oldukça pratik bir yol sunan kalıcı oje uygulaması, aralıksız ve sık kullanımda zararlı etkiler de yaratabiliyor. Peki, tırnaklarınızın ne zaman molaya ihtiyacı var? İşte birkaç ipucu!

Tırnaklarınız incelmeye başladıysa

Kalıcı oje uygulamaları, zamanla tırnaklarınızın doğal yapısını zayıflatabilir ve incelmelere sebebiyet verebilir. Eğer tırnaklarınızın daha zayıf ve kırılgan olduğunu hissediyorsanız, küçük bir dinlenme arası size iyi gelebilir.

Tırnak etleriniz sizi uyarıyor

Sürekli kimyasal, oje ve aseton teması, tırnak etlerinizin kurumasına, sertleşmesine ve çatlamasına yol açabilir. Tırnak etlerinin yumuşaklığını kaybettiğini ve tahriş olduğunu fark ettiyseniz, bir süre oje kullanmayı bırakıp nemlendirici bakımlara yönelmelisiniz.

Tırnaklarınız esnekliğini kaybedebilir

Tırnaklarınızın esnekliğini kaybetmesi, fazla işlem görmenin bir sonucu olabilir. Düzenli olarak onarıcı bakım yağı uygulayıp bir süre kalıcı oje kullanmamak uygun olacaktır.

Tırnaklarınızda sarılık size alarm veriyor

Uzun süren kalıcı oje uygulamalarının ardından ojenin altındaki tırnaklarınız hava alamadığı için sararmalar oluşabilir. Tırnaklarınızın renginde bir değişiklik ve hafif sarılıklar fark ediyorsanız, bu kalıcı ojeye kısa bir mola vererek tırnaklarınızı toparlama zamanının geldiğini gösteriyor olabilir.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> “Chai Latte” tırnaklar yükselişte

Kapak: Pexels

İlgili Makaleler