Diş taşı temizliğinde yenilik: Biyofilm yönlendirmeli terapi

Diş taşı ve plaklarını temizlemek için yeni bir teknolojinin kullanıldığı bir tedavi yöntemi geliştirildi. Diş Hekimi Gülcan Usal daha hassas ve etkili bir temizlik sunan ayrıca işlem sırasında hastanın konforunu artıran Biyofilm Yönlendirmeli Terapi’yianlattı.

Ağız hijyenini en üst düzeye çıkarıyor

Biyofilm yönlendirmeli terapi, diş taşı ve bakteri plaklarını temizlemek için geliştirilen modern bir diş hijyen protokolü olarak tanımlanabilir. Bu yöntem İsviçre’de geliştirilen son teknoloji bir cihaz kullanılarak ağız sağlığını tehdit eden bakteri plaklarını ve diş taşlarını minimal invaziv tekniklerle ortadan kaldırmayı hedefliyor. Tedavi sırasında, biyofilm özel bir boya ile görünür hale getiriliyor ve bu sayede sadece ilgili bölgeler hedef alınarak daha hassas ve etkili bir temizlik sağlanıyor. Bu yöntem, hastalara konforlu bir tedavi sunarak ağız hijyenini en üst düzeye çıkarıyor.

Özel bir toz karışımıyla tedavi

Diş taşları ve plaklar, diş ve diş eti hastalıklarının başlıca nedenlerindendir. Biyofilm Yönlendirmeli Terapi’de plakları diş yüzeylerinden ve diş eti ceplerinden tamamen temizlemek için su, hava ve özel bir toz karışım kullanılıyor. Böylece diş sağlığı korunurken işlem sırasında hasta rahatlığı da artırılıyor.
Klasik diş taşı temizliği genellikle ultrasonik cihazlar veya el aletleri ile yapıldığı için bazı durumlarda diş eti hassasiyetine ve rahatsızlığa neden olabiliyor. Oysa biyofilm yönlendirmeli terapide, bu son teknoloji cihaz sayesinde, diş etlerine ve diş yüzeylerine daha nazik bir şekilde yaklaşılıyor. Hava ve toz karışımıyla yapılan temizlik, diş etlerinde hassasiyete ve ağrıya yol açmazken bu sayede işlem sırasında hastanın konforu artırılmış oluyor.

Minimum risk, maksimum temizlik

Tedavi sırasında biyofilm özel bir boya ile görünür hale getirildiği için yalnızca problemli bölgeler hedef alınabiliyor. Bu sayede gereksiz yere sağlıklı dokulara müdahale edilmesi önleniyor ve daha odaklı bir temizlik sağlanıyor. Klasik yöntemlerde plaklar çıplak gözle tespit edilmeye çalışıldığı için bazı bölgeler gözden kaçabiliyor. Ancak biyofilm yönlendirmeli terapide bu risk en aza indirgenmiş oluyor ve çok daha başarılı bir temizlik ortaya çıkıyor. Ayrıca geleneksel temizleme sırasında diş eti kanamaları ve hassasiyet sıkça görülürken, bu yöntemde kullanılan ileri teknoloji sayesinde diş etlerinde oluşabilecek sorunlar minimuma indirilmiş oluyor.

Daha hızlı ve etkili sonuçlar

Klasik yöntemlerle yapılan diş temizliğinde bazen diş minesine zarar verilebilir ve diş yüzeyinde pürüzlülük ortaya çıkabilir. Biyofilm yönlendirmeli terapi ise diş yüzeylerine herhangi bir zarar vermeden biyofilm ve plakları etkili bir şekilde ortadan kaldırıyor. Böylecediş minesinin korunması sağlanıyor ve dişlerin pürüzsüz kalmasına yardımcı olunuyor. Gelişmiş İsviçre teknolojisi ile yapılan bu tedavi, daha hızlı ve etkili sonuçlar sunuyor. Geleneksel yöntemlerdeözellikle fazla diş taşı olan kişilerde tedavi birkaç seansa yayılabilirken, biyofilm yönlendirmeli terapi genellikle tek seansta tamamlanıyor ve uzun süreli ağız hijyeni sağlıyor.

İlgili Makaleler