Longines Flagship Heritage ailesi yeni renkleriyle genişliyor

Kanatlı kum saati logosu taşıyan Longines, Flagship Heritage koleksiyonunu bu yıl Havana beji, antrasit ve yeşil olmak üzere üç yeni modelle genişletiyor. Modellerin her birinde Ay’ın evreleri göstergesi göze çarpıyor. Markanın 1950’li yıllarda piyasaya sürdüğü ikonik Flagship modeline çarpıcı benzerliğiyle öne çıkan yeni Flagship Heritage modelleri, teknik uzmanlığı zamansız zarafetle buluşturuyor. Koleksiyonun imzası niteliğindeki el işçiliği mine sanatıyla zenginleşen 18 ayar altın madalyon, kasa arkasını süslüyor.

1950’lerin sonlarından bu yana markanın sembolü haline gelen Flagship serisi, Longines’in ilk koleksiyonlarından, diğer bir deyişle amiral gemilerinden biriydi. Denizlerde filoların amiral gemileri, filo komutanının bayrağını dalgalandırmalarıyla bilinir. 

Modellerinin tümü 2023 yılından bu yana Ay’ın evreleri göstergesiyle donatılan Flagship Heritage koleksiyonu, 2024 yılında gün ışığı desenli kadranı tamamlayan Havana beji, antrasit ve yeşil renklerde üç yeni modelle zenginleşiyor. Bu saatler, koleksiyonun tarihi modellerine bir saygı duruşunda bulunurken zarafetle teknik uzmanlığı bir araya getiriyor.

Masmavi denizde yelkenleri fora bir karavelanın mine işçiliğiyle hayat bulduğu 18 ayar altın madalyon, piyasaya sunulduğu 1957 yılından bu yana Flagship koleksiyonunun imzası niteliğinde. Marka yeni modellerde de bu geleneği sürdürüyor. 

Vidalı arka kapağıyla 38,5 milimetre çapındaki paslanmaz çelik kasa, sade ve zamansız şıklığıyla öne çıkıyor. Saat, saten fırçalanmış yüzeyi ve kısaltılmış, kıvrımlı kulaklarıyla her bilekte hoş görünüyor. 

Bu yeni saatlerin kalbinde, Longines’in özel L899.5 kalibresi yer alıyor. Silikon denge yayı ve yenilikçi bileşenlerle donatılmış bu mekanizma, ISO 764 referans standardından on kat daha yüksek manyetik direnç sağlıyor. Ay’ın evreleri göstergesiyle donatılmış kendinden kurmalı/otomatik mekanizma 72 saatlik güç rezerviyle dikkat çekiyor. 

Yeni Flagship Heritage modellerinde orijinal 1957 tasarımından ilham alan kubbeli kadranlar da bulunuyor. Havana beji, antrasit ve yeşil renklerdeki bu gün ışığı desenli kadranlar, saat 3, 9 ve 12 konumlarında rodyum veya pembe altın kaplamalı ve işlemeli imlerle tamamlanıyor. Rodyum veya pembe altın kaplamalı akrep ve yelkovan, okunabilirliği ideal hale getirmek üzere Super-LumiNova® ile de taçlanıyor. Renkleri, Ay’ın evreleri göstergesindeki ay ve yıldızlarla bir ahenk içinde gözler önüne seriliyor. 

Bu zarif saatler, paslanmaz çelikten Heritage dilli tokayla tutturulan kahverengi, antrasit veya siyah deri kayışlarla sunuluyor. Dayanıklı ve konforlu kayışların renkleri, kadran renkleriyle de mükemmel uyum sağlıyor.

Grand Feu mine işlemeli 18 ayar altın Flagship madalyon

1957 yılında piyasaya sunulan ilk Flagship modelinden bu yana kasa arkasını süsleyen 18 ayar altın madalyon, koleksiyonun sembolü haline geldi. Madalyon, masmavi mine işlemeli deniz üzerinde yelkenler fora seyreden bir karavelayı tasvir ediyor. 

Madalyonun uzmanlık gerektiren ince işçiliğinde markanın köklü el işçiliği mirasının izleri dikkat çekiyor. Mine kaplama süreci, renkli mine blokların akik havanda toza dönüştürülerek hazırlanmasıyla başlar. Hazırlanan mine daha sonra su ile karıştırılarak çok ince bir fırça yardımıyla önceden işlenen altın yüzeye el işçiliğiyle uygulanır. Bu aşamadan sonra 800°C’de birkaç defa fırınlanan mine camlaşarak üzerine uygulandığı değerli metale sıkıca yapışır. Fırından çıkan parça soğuduktan sonra elmas törpü yardımıyla hassas bir taşlama işlemine tabi tutulur. En sonunda madalyon parlak görünümüne kavuşması için cilalanır ve kasa arkasına yerleştirilir.

Bu işlemler, madalyona canlı bir renk, parlaklık ve olağanüstü bir dayanıklılık kazandırarak her bir Flagship Heritage saatini eşsiz ve değerli kılar.

İlgili Makaleler