Günlük rutininize eklemeniz gereken küçük mutluluk ritüelleri

Hayatın yoğun temposu içinde kaybolup giden o “küçük” anları yakalamak için günlük rutininize mutluluk ritüelleri eklemek, ruhunuzu besleyen bir dokunuş olarak size moral ve motivasyon katacaktır. Her güne daha pozitif bir başlangıç yapabilmek ve hayatın farkındalığını en tatlı haliyle yaşayabilmek adına bir şans vermeniz gereken o ritüelleri paylaşıyoruz!

Her sabah en az 10 dakika meditasyon

“Slow morning” yani “yavaş sabah” trendinden ilham alacağınız bu alışkanlıkta, sabahları uyanır uyanmaz telefona ve bildirimlerinize koşmak yerine birkaç derin nefes eşliğinde size iyi gelecek olumlamalar yapabilirsiniz. Bu kısa meditasyon seansı sayesinde güne daha dingin bir zihinle başlayacak ve gün boyunca karşılaşabileceğiniz zorluklara karşı daha hazırlıklı olacaksınız.

“Küçük” mutluluk ritüelleri nedir?

İçsel huzurunuzu yeniden keşfettiğiniz bu süreçte, ruhunuza ve bedeninize iyi davranmayı unutmayın. Kendinize bir gün ortası hediye anı yaratarak küçük mutluluklarla hayatınızı kolaylaştırın. Favori çikolatanız, en sevdiğiniz yemek, güzel bir kahve ya da kısa bir yürüyüş ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Gün içinde moral kaynağınız olacak bu anlar sayesinde kendinize verdiğiniz özenle gurur duyacaksınız.

Uyumadan önce günlük rutininize neler ekleyebilirsiniz?

Günü bitirip huzurla yatağa gittiğiniz anları kutlamalısınız. Sakinleştirici bir meyve çayı, güzel bir cilt bakımı ve bol köpüklü sıcak bir banyo, mutluluk listenizde yer alabilir. Kendinize olan sevginizi sergilediğiniz bu ritüeller sayesinde daha enerjik ve mutlu bir bireye dönüşmeniz kaçınılmaz olacaktır.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> “Yavaş sabah” trendi nasıl uygulanır?

Kapak: @cindycrawford

İlgili Makaleler