Uzun saçlarınızı sağlıklı tutmanın pratik yolları

Uzun, güçlü ve parlak saçlara ulaşmak zor bir hayal gibi görünse de aslında bu doğru değil. Sağlıklı bir uzunluğa ulaşmak için için her gün saatlerinizi harcamanıza gerek yok. Uzun saçların sağlığını korumak ve formda tutmak için takip etmeniz gereken birkaç kilit adımı paylaşıyoruz.

Saçların pratik yollarla sağlıklı bir şekilde uzaması mümkün mü?

Cevabımız evet! Sağlıklı ve uzun saçlara kavuşmak için bitmek bilmeyen bakımlar, kaynaklar ve kimyasal işlemlere ihtiyacınız yok. Haftada bir uygulayacağınız nemlendirici bir saç maskesi bile, saçlarınıza ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırabilir ve daha esnek olmasını sağlayabilir. Her banyodan sonra içeriğine güvendiğiniz bir bakım kremini ve saç yağını uygulayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta, ürünlerin nereye ve nasıl uygulanacağı olmalı. Bazı bakım ürünlerini saç dibinize değdirmemeniz gerekirken bazılarını da masaj yaparak uygulamanız gerekecektir.

Sürekli aşırı ısıya maruz kalan saçlar, zamanla elastikiyetini kaybeder ve kırılmalar artar. Bu da güçsüz, cansız ve kolay dökülen saçlara yol açar. Saç kurutma makinesi veya düzleştirici gibi ısıl işlemleri mümkün olduğunca azaltarak ısısız şekillendirme yöntemlerine yönelebilirsiniz. Eğer bu cihazları kesinlikle kullanmanız gerekiyorsa, ısı koruyucu bir sprey kullanarak saçlarınızı korumayı unutmamalısınız.

Kırık uçlarınızı düzenli olarak kestirmelisiniz

Kulağa klişe gelse de saçlarınızdaki kırıkları düzenli olarak kestirmek, gerçekten de sağlıklı bir uzama için en çok işe yarayan yöntemlerden biri. Her 6-8 haftada bir yapılacak küçük kesimler sayesinde daha gür ve canlı bir duruşa kavuşmanız bir yana, uzun vadede daha güçlü saç tellerine de sahip olacaksınız.

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Sabrina Carpenter’ın saç şekillendirme sırları

Kapak: Pexels

İlgili Makaleler