Yüz yogası ile cilt sağlığınızı nasıl korursunuz?

Sağlığınızı korumanın, teninizi parlak ve cildinizi gergin tutmanın en doğal ve etkili çözüm yollarından birini paylaşıyoruz: Yüz yogası. Basit teknikler sayesinde hem bakım rutininize biraz eğlence ekleyebilir hem de cildinizin elastikiyetini artırırken kendinizi şımartabilirsiniz. İşte bu uygulamadan faydalarından yararlanmanın birkaç yolu!

Göz çevresi için ideal bakım

Koyu halkalar, şişlikler ve hafif çizgiler… Basit hareketler ile yüz yogası sayesinde göz çevrenizdeki kasları güçlendirebilirsiniz. Günlük uyguladığınız göz çevresi bakım kreminize ek olarak gözlerinizi açıp kapatmak, kaşlarınızı kaldırmak gibi minik hareketlerle kan dolaşımını artırarak daha canlı ve diri bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yüz yogası ile cilt sağlığımızı nasıl artırırız?

Sıkılaştırıcı bir yüz masajına kim hayır diyebilir ki? Yüz kaslarını çalıştıran masaj teknikleri, cildinizin daha sıkı görünmesine yardımcı olur ve yerçekimine meydan okumanızı sağlar. Parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle yanak, çene ve alın bölgesinde masaj yapabilirsiniz. Bu sayede uyguladığınız cilt bakım ürünleri de daha rahat emilecektir. İsterseniz gua sha gibi doğal içerikli cilt bakım aletlerinden de destek alabilirsiniz.

Rahatlatıcı nefes egzersizleriyle bakım günlüklerimize huzur katıyoruz

Yüz yogasının etkisini artırmak için derin derin nefesler almak, stresinizi azalttığı gibi cilde doğal bir ışıltı da katacaktır. Yüz yoganızı bitirdiğiniz zaman yüz kaslarınızı gevşetin, kaşlarınızı çatmayın ve hafifçe gülümseyerek pozitif enerjiyi içinize çekin.

Kapak: Pexels

İlginizi çekebilecek bir diğer yazı >>>>> Yüz yogasına başlamadan önce bilmeniz gereken her şey

İlgili Makaleler