10 Adımda 5 Yaş Genç Görünün

En dolgun dudaklar bile yaşlandıkça hacim kaybeder ve koyu, mat rujlar sadece bu sönmeye dikkati çeker. Hızlı bir dolgunluk için parlak, pembe ombre bir dudak deneyin. Kalem ile çizin ve dudakların içini daha koyu bir pembeyle doldurun, daha sonra ortasına daha açık bir pembe uygulayın. “Dudaklarınızı kontür ile belirginleştirin” diyor makyaj artisti Jennifer Streicher.

Solda: Lancôme Gloss In Love dudak parlatıcı No: 144, 89 TL; sevilparfümeri.com.tr.
Sağda: Giorgio Armani Lip Velours dudak parlatıcı No: 504, 115 TL; parfümerilerde.

Leopar desenli eller? En mükemmel görünüm olduğu söylenemez. Tercihinizi cilde yumuşak bir sıcaklık veren ve lekelerin görünümünü azaltan aydınlatıcı etkiye sahip bir el kreminden yana kullanın. Bonus: Daha fazla koyu lekelerin oluşmasını engellemeye yardımcı olmak için güneş koruma faktörü içerenlere öncelik verin! Cildinizini daha uzun süre yumuşak kalması için ellerinize haftada iki kere retinollü bir krem uygulayın.

Clinique leke önleyici el kremi, SPF 15, 139 TL; clinique.com.tr.

“Fazla alınmış kaşlar zamanı ileri sarabilir,” diyor makyaj artisti Pati Dubroff . Onları daha kalın ve düz şekline döndürmek için saç renginize uyum sağlayacak yumuşak bir kaş kalemiyle boşlukları doldurun. Daha sonra kaşları yukarı doğru tarayıp sabitlemek için fırça yardımıyla kaş jeli uygulayın.

Solda: Clinique Instant Lift kaş kalemi, 79 TL; clinique.com.tr.
Sağda: Essence kaş jeli, 7,25 TL, Gratis; (0212) 232 23 77.

Torbaları hafifl etmek için serinletici etkili kafein içeren bir roll-on’u göz altlarınıza uygulayın. Bu ürünler, kan damarlarını küçülterek şişlikleri yok ediyor. Dr. Frank Lipman uzun vadeli sonuçlar için kaliteli uyumanızı öneriyor. Kaliteli uyuduğunuzdan emin olmak için uyku takibi yapan bileklik ya da saatlerden destek alın.

Jawbone UP24 bileklik, 349 TL; dr.com.tr.

Tıpkı cildinizin geri kalanı gibi yanaklarınız da yaşlandıkça sarkar. “Bu nedenle yanaklarınıza allık sürmek yerine, pembe ya da mercan tonlarında bir pudrayı elmacık kemiklerinizin üstünden saç çizginizin aşağısına doğru uygulayın,” diyor makyaj artisti Sandy Linter ve ekliyor, “Cildi aydınlatmanın ve biraz sıkılık eklemenin gizli bir yolu.”

Nars Dual Intensity Panic allık, 135 TL; (0212) 373 25 40.

Kim hacim veren bir maskaranın çarpıcı görünümünü sevmez ki? Ama kirpikleriniz azalmaya başladıkça, maskara bir anda size iyilik yapmayı bırakır.” Yoğun bir formül daha ince kılları ağırlaştırır ve gözlerin sarkık görünmesine sebep olabilir,” diyor Linter. Lancôme’un bu maskarası gibi hafif formüllü, besleyici içerikli bir tane tercih edin. Kıvrılmış kirpiklere uygulayın, daha sonra belirginleştirmek ve ayırmak için temiz bir maskara fırçası kullanın.

Lancôme Grandiose maskara, 89 TL; parfümerilerde.
Sephora Disposable maskara fırçaları, 35 TL; (0212) 345 60 35.

“Cilt kalınlaştırıcı kolajen azaldıkça büyük gözenekler daha da belirgin hale gelir,” diyor dermatolog Mona Gohara. Haftada bir yapacağınız mikrodermabrazyon tedavisiyle buna karşı koyun. “Bu adım enfl amasyonu hareket geçirerek cildi dolgunlaştırır ve gözeneklerin görünümünü azaltır,” diyor Gohara. Ardından ciltte ton farklılıklarını ortadan kaldıran bir krem uygulayarak cildinize kusursuz bir görünüm verin.

Kiehl’s Micro Blur cilt kusursuzlaştırıcı, 92 TL; kiehls.com.tr.

Gözlerinizin kenarlarına yakın çizgiler belirginleşmeye mi başladı? Gözlerinizin çevresine hyalüronik asitli ince ama yoğun bir serum sürün. “Molekül suyu cildin içinde tutar ve geçici olarak daha yumuşak bir yüzey oluşturmak için cildi dolgunlaştırır,” diyor Dr. Gohara. Geceleri peptidli ya da retinol içeren bir bakım kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

Sensai Deep Lift Filler kırışıklık giderici, 499 TL; tekinacar.com.tr.

“Griler görünmeye başladığında aşırı tepki göstermeyin ya da fazla işlem uygulamayın,” diyor renk uzmanı George Papanikolas ve ekliyor, “Kadınların saçları grileşmeye başladığında sıklıkla röfl e konusunda aşırıya kaçarlar ve saçları sağlıksız görünmeye başlar, bu da onları aynı oranda yaşlı gösterir.” Bunun yerine yüzün etrafı, saçınızın doğal ayrımı ve saç uçları gibi stratejik noktalarda balyajlara yönelin. “Bu, tamamı röfl eli bir saçtan çok daha modern ve genç bir görünüm,” diyor Papanikolas. Saçlarınızın ışıltılı görünmesini sağlamak için parlaklık arttırıcı bir serum kullanın.

Matrix Oil Wonder Egyptian Hibiscus Color Caring saç yağı, 81 TL; yetkili kuaförlerde.

“Bu süreç o kadar yavaş ilerliyor ki insanlar çoğu zaman kahve ve şarap içerek geçen yılların dişlerin rengini bozduğunu ve daha da yaş ekleyen soluk bir gülüşe sebep olduğunu fark etmiyorlar,” diyor diş hekimi Chiann Gibson. Pahalı profesyonel beyazlatma tedavileri yerine evde uygulanan beyazlatıcı kitlerini tercih edebilirsiniz. Bu LED özellikli seçenek beş seansta gülüşünüzün rengini dört tona kadar açma sözünü veriyor.

Happy Smile, diş beyazlatma kiti, 89 TL; eczanelerde.

İlgili Makaleler