Naan Bakery Tarifleri

Sandy Abut ve Onur Sarpaş’ın beraber hayalini kurup, hayata geçirdikleri Naan Bakery, ekşi mayalı ekmeklerden organik undan üretilen sağlıklı atıştırmalıklara kadar uzanan geniş bir lezzet yelpazesine sahip.

Scone

Malzemeler
1 cup ince tam buğday unu
1/5 cup şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
1/2 cup portakal suyu
1 portakalın kabuğu
1/4 cup krema
45 gr soğuk küp kesilmiş tereyağı
1/2 cup ceviz
1/3 cup kuş üzümü

Hazırlanışı
1 Kuru malzemelerle tereyağını mutfak robotunda ıslak kum haline gelene kadar çekin. 2 Bu karışımı başka bir kaba aktarın içine portakal suyu ve kremayı ilave edin. 3 Hamur bir araya gelene kadar yoğurun. 4 Cevizi ve üzümü ekleyip bir iki tur daha yoğurun. 5 Hamuru iki parmak kalınlığında yuvarlak açın. 6 Altı üçgen dilim kesin. Üzerlerini sütle fırçalayıp 180 derecede 15 dakika pişirin.

Hamburger Bun

Malzemeler (10 adet için)
500 gr ekmek unu
2 çorba kaşığı şeker
1/2 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1/4 bardak su
1 cup soğuk süt
1 yumurta
200 gr tereyağ
1 avuç beyaz susam
1 adet yumurta (üstüne sürmek için)

Hazırlanışı
1 Bütün malzemeyi hamur yoğurma makinesinde pürüzsüzleşene kadar yoğurun. 2 Hamuru bir gece buzdolabında bekletin. 3 10 eşit parçaya bölün. 4 Sıkıca yuvarlayın. 5 Fırın tepsisinde 30 dakika bekletin. 6 Üzerlerini yumurtalayıp bol susam serpin. 7 180 derecede 15 dakika pişirin. Ortasından kesip dilediğiniz şarküteri ürünleriyle doldurun.

Brioche

Malzemeler (10 adet için)

2 cup un
3 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tuz
30 gr şeker
1 tatlı kaşığı yaş maya
100 gr tereyağı

Hazırlanışı
1 Bütün malzemeyi hamur yoğurma makinesinde pürüzsüzleşene kadar yoğurun. 2 Hamuru bir gece buzdolabında bekletin. 3 10 eşit parçaya bölün. 4 Sıkıca yuvarlayın. 5 Fırın tepsisinde 30 dakika bekletin.

Zeytin Fougasse

Malzemeler (10 adet için)

200 gr ekmek unu
50 gr tam çavdar unu
1 ufak parça maya
60 gr sıvı ekşi maya kültürü
5 gr tuz
65 gr siyah kalamata zeytini
40 gr kırma yeşil zeytin

Hazırlanışı
1 Zeytin dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma makinesinde 7-8 dakika yoğurun. 2 Hamuru bir gece buzdolabında bekletin. 3 Ertesi gün dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Hamuru yuvarlayıp iyice unladığınız bir fırın tepsisine alın. 4 Sıcak ve nemli bir yerde iki saat bekletin. 5 Hamuru fırına atmadan elinizle açarak oval şekil verin. Arasına paralel kesikler atın. 6 240 derecede 15 dakika buharla 10 dakika buharsız pişirin.

Limonlu tart

Hamuru (6 Adet)
125 gr un
35 gr şeker
25 gr toz badem
100 gr tereyağı
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı brendi
1 çimdik tuz

Hazırlanışı
1
Bir kapta un, şeker, tuz, toz bademi bir araya getirin. 2 Soğuk küp doğranmış tereyağını ekleyin, parmak uçlarınızla ıslak kum haline gelene kadar yedirin. 3 Yumurtayı, sarısını, brendiyi ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. 4 Streç filme sarıp 30 dakika dolapta bekletin. 5 İki ince yağlı kağıt arasında ince açın. 6 Bir kalıp yardımıyla yuvarlak parçalar kesin ve önceden yağladığınız unladığınız tart kalıplarına döşeyin. 7 Kalıpların üstüne bir parça yağlı kağıt yerleştirin. 8 Kağıtların üzerine de ağırlık yapması için nohut kapatın. 9 8 dakika 175 derecede pişirin. 10 Kağıtları ve nohutları alıp bir beş dakika daha pişirin. 11 Soğumasını bekleyin ve tartları kalıptan nazikçe çıkarın. bir kavanoza döküp buzdolabında saklayın.

Limon dolgusu
3 yumurta
20 gr tereyağı
1/3 cup şeker
2 limon (suyu ve kabukları)
20 gr tereyağı

Hazırlanışı
1 Yumurtaları şekerle iyice çırpın. 2 İçine limon suyunu ve kabukları katıp sos tenceresinde kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 3 Kıvam alınca ateşten alın, içine tereyağını ekleyip karıştırın. 4 Geniş bir kaba dökün ve üzerini streç filmle örtün. Soğuyunca cam bir kavanoza döküp buzdolabında saklayın. 5 Tartın üzerine sürün.

İlgili Makaleler