Rebecca Taylordan Tarifler

New York’un Shelter Adası’ndaki bu etkileyici yazlık ev, Rebecca Taylor’ı güneşli, tembel öğleden sonralarının, at binmelerinin ve yıldızlar altındaki akşam yemeklerinin günlük ritmini oluşturduğu doğum yeri Yeni Zelanda’ya götürüyor.

Rebecca Taylor’ın yaza günlerine özel tariflerine bakmak için tıklamaya devam edin.

4 adet mısır
Sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
4 kaşık yumuşak tuzsuz tereyağı
½ kıyılmış kırmızı biber
1 kaşık kıyılmış kişniş yaprağı
1 adet misket limonu kabuğu rendesi

1 Izgarayı ısıtın. 2 Mısırların koçanlarınıaşağıya çekin ama üzerinde bırakın. Zeytinyağı ile fırçalayın ve tuz, biber serpin. Yaprakları tekrar örterek uçlarını iple bağlayın. 3 Izgarada 15 dakika döndürerek kızartın. 4 Tereyağı, kırmızı biber, kişniş ve lime rendesini bir kapta çırpın. 5 Hazırladığınız tereyağını 10 cm.lik bir rulo yapıp buzdolabında soğutun. 6 Mısır yumuşayıp, dış kısmı yandığında ızgaradan alın, koçanlarını çıkartın ve soğuttuğunuz tereyağı ile servis yapın.

3 diş sarımsak
1 kaşık kimyon tohumu
1 kaşık taze kekik
¼ kaşık kırmızı biber
Tuz, karabiber
1 kaşık şarap sirkesi
1 kaşık sızma zeytinyağı
½ kilo soyulmuş havuç soyulmuş
1 soyulmuş portakal
½ limon
2 adet yarıya bölünmüş ve ince dilimlenmiş avokado
1½ bardak turp
Ekşi krema (servis için)
3 kaşık kabak çekirdeği

1 Fırını önceden 250 derecede ısıtın. Mikserde sarımsak, kimyon, kekik, kırmızı biberi tuz ve karabiberle püre haline getirin. Sirke ve yağı ilave edin ve iyice karıştırın. 2 Havuçları fırın kabına yerleştirip üzerine püreyi sürün. Portakal ve limonları üzerlerine koyun. 40-45 dakika havuçlar yumuşayana ve kahverengi olana kadar fırınlayın. 3 Maşa ile havuçları servis tabağına alın. Kızarmış portakal ve limonun suyunu bir kaba sıkın. Kalan yağı, tuz ve biberi içine koyup sos yapın. 4 Avokado dilimlerini ve turpları havuçların üzerine yerleştirin. Sosu dökün ve üzerine ekşi krema ile kabak çekirdeklerini serpiştirin.

Mereng için: 2 büyük yumurta akı, tuz, ½ bardak şeker

Şeftali için: ¼ bardak şeker, ½ çubuk tarçın, 1 kaşık portakal suyu, 3 adet 4’e bölünmüş şeftali, vanilyalı dondurma (servis için)

Mereng için: 1 Fırını 180 derecede ısıtın. 2 Yumurta aklarını köpüklü hale gelinceye kadar tuz ile mikserde çekin. Her defasında 1 çay kaşığıyla şekeri ilave edin ve yüksek devirde karıştırmaya devam edin. Köpüklü koyu krema kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. 3 Yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine kaşık ile bezeleri dizin, 1 saat 30dakika süresince pişirin. Fırın kapağını aralayarak soğumaya bırakın.
Şeftali için: 1 Bir tencerede şeker, tarçın, portakal suyu ve ½ bardak suyu karıştırın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtın. Şeftali parçalarını ekleyin ve yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika kısık ateşte ısıtmaya devam edin. Şeftalileri alıp kabuklarını soyun, kabukları tekrar tencereye atarak şurup haline gelinceye kadar kaynatın ve şurubu süzün. 2 Bezeleri bir kaba koyun, üzerlerini kırın. Üzerine top dondurma ve şeftali dilimlerini yerleştirin, şurup ile birlikte hemen servis edin.

İlgili Makaleler