Göz Kamaştıran Ürünler

Youngblood
 
Mineral bazlı makyajlar son dönemde herkesin gözdesi. Bu ürün her türlü hava durumunda göz kapakları üzerinde sabit duruyor. “Aynı zamanda da rengini hemen veriyor, bu da bir mineralli farda bulunması neredeyse imkansız bir özellik.” diyor makyaj uzmanı Nursel Tekin.

86 TL, eczanelerde.
 

Urban Decay Naked
 
Çoğu renkli göz farı paletinde öne çıkan tek bir renk ve yanında yardımcı renkler bulunur. Bu palette ise tam 12 tane yıldız renk bulunuyor. “Tek sürüşte rengini vermesini ve gece boyu sürdüğüm zamanki gibi kalmasını çok seviyorum. Pudra yapıda olmasına rağmen hafif saten dokusunda bir yapısı var. Gündüzden gece tüm makyajlarınızı bu paletle başka fara ihtiyacınız olmadan yapabilirsiniz.” diyor Rıfat Yüzüak.

179 TL, Sephora, (0212) 345 60 35.
 

Tweezerman
 
Kaşlarınızı birkaç tel almak isterken incecik bir hale getirdiniz mi? Yenileme zamanı geldi. “Sivri ucuyla kılı tam istediğiniz gibi alabilirsiniz.” diyor makyaj uzmanı Nursel Tekin ve ekliyor: “O kadar sabit ki acıtmıyor bile.”

59 TL, Sephora, (0212) 345 60 35.

Neutrogena
 
Ciltte hiçbir makyaj kalıntısı ya da yağlı bir his bırakmadan temizliyor. Bir-iki harekette göz ve cilt makyajınızı tamamen çıkarıyor. Kullanışlı ambalajı sayesinde seyahatlerde kolayca yanınızda taşıyabilirsiniz. Makyajdan önce cildinizi bu ürünler temizlediğinizde iyi bir makyaj bazı vazifesi de görüyor. Uyguladıktan sonra cildi temiz ve ferah hissettiriyor.” makyaj uzmanı Gökhan Yalçıner.

12,50 TL, Gratis, (0212) 232 23 77.

Bobbi Brown Long-Wear
 
Bu kavanozda yer alan ürün parlak olarak başlıyor ama dakikalar içinde mat bir hale geliyor. Makyaj uzmanı Nursel Tekin, suya dayanıklı bu formül için: “Dümdüz kayıyor ve kuruduktan sonra hareket etmiyor.” diyor.

85 TL, (0212) 282 02 12.

L’Oréal Voluminous
 
“Bir sürü maskara denedim ama her seferinde buna geri döndüm. Kirpiklerinizi birbirine yapıştırmadan kalınlaştırıp uzamasını sağlıyor. Karbon siyahı rengi çok etkileyici. O kadar koyu ve pigmentli ki her göz renginde aynı çarpıcı etkiyi yaratabiliyor.Aynı özellikler markanın suya dayanıklı rimeli için de geçerli. Makyaj artistleri kalıcılığının karşılaştırılamaz derecede iyi olduğunu, ağlama krizlerine, terleme nöbetlerine ve havuz partilerine dayanabileceğini belirtiyor,” diyor makyaj uzmanı Ali Rıza Özdemir.

49 TL, Watsons, 444 99 87.

Lancôme Hypnôse
 
B vitamini içeren, hacim verici jel yapısı sayesinde bu maskara, kirpiklerinize ek yapmadan takma kirpik görünümüne kavuşmanızı sağlıyor. Önce, kirpik diplerinizi boyamak için fırçanın düz kısmını kullanın. Sonra kirpiklerinizi uçlara kadar birbirinden mükemmel şekilde ayırmak için fırçanın yuvarlak tarafını çevirin. Kirpikleriniz tek tek ayrılmış, hacimli, yoğun ve etkileyici görünecek!” diyor makyaj uzmanı Seçkin Sunguç.  

99 TL, tekinacar.com.tr.

Chanel
 
Bu küçük kavanozun oldukça yoğun renk pigmentleri ile dolu. 12 farklı sim tanecikli far, kaymayan ya da bulaşmayan şık dumansı bir etki bırakıyor. ”Gerçekten kolay harmanlanıyorlar böylece isterseniz hafif bir renk ister isterseniz daha dumansı bir yoğunluk elde edebiliyorsunuz.” diyor makyaj uzmanı Gökhan Yalçıner.

99 TL; Sephora, (0212) 345 60 35.

Mac
 
“Bu kullandığım ilk kirpik kıvırıcısıydı ve en son kullandığım da bu olacak.” diye belirtiyor makyaj uzmanı Hatice Özcan. Bu ürün kirpikleri sıkıştırmıyor, kırmıyor ya da onlara hasar vermiyor. Yaptığı şey ise tek bir uygulama ile kirpiklere mükemmel kıvrımı kazandırmak. “Gözün içindeki minik kirpiklere de ulaşmak için tekrar tekrar uygulamanıza gerek kalmıyor. Ayrıca, ürün rahatça tüm kirpikleri kavrıyor ve yüzde 99 tüm göz tiplerinde işe yarıyor.” diyor Hatice Özcan. Eğer hala bu metal aleti gözünüze yaklaştırmaya çekiniyorsanız, bunu deneyin: Dirseğinizi bir masaya sabitleyin, kıvırıcının başını açın ve gözkapaklarınızın üzerine yerleştirin. Nazik ve yavaşça kirpik hattınızın üzerinde birkaç kere açıp kapatın. Kirpiklerinizin kıvrılmış ve uzun, gözleriniz ise olduğundan büyük gözükecektir.

49 TL, maccosmetics.com.tr.

MAC 217
 
Birçok makyaj artistinin en çok sevdiği fırça olan bu ürünün en önemli özelliği her işe yaraması. “Fırça ile hem kremleri hem de pudraları hatta gözaltı kapatıcısını bile ustalıkla uygulayabilir, yumuşak sentetik kılları ile mükemmel dokunuşlar yaratabilirsiniz. Belki de en büyük yeteneği herkes tarafından yapılması zor olarak bilinen  dumanlı göz makyajının hakkını ustalıkla vermesidir. Gözün kenarından kapaklarına kadar farı yaymak ve dağıtmak için fırçanın oval şekilli başını ‘cam sileceği gibi’ sağdan sola seri hareketlerle kullanıyorum.” diyor Melis İlkkılıç.

79 TL, maccosmetics.com.tr.

Smashbox
 
Kaşlarınızı ister yoğun isterseniz de hafif renklendirilmiş olarak sevin, bu yumuşak uçlu kalemin dikkati ve kontrolü ile hizada tutun. “Bu jel formül ile “kaşlarınızı aldırdıktan sonra bile istediğiniz kadar kalın görünmelerini sağlayabilirsiniz. Kalemin dokuz tonu bulunmakta, ve sarışınlar için olan seçenekler kaşlarınızın yeşilimsi ya da grimsi görünmesine izin vermiyor.” diyor makyaj uzmanı Nursel Tekin.

74 TL, Sevil parfümeri, (0212) 282 01 68

Lancôme Bi-Facil
 
Cildinizi yormadan, su geçirmez maskara ve eyeliner’ı bile çok hafif bir uygulama ile temizleyebiliyor. “Bu en iyi göz makyajı temizleyicisi. Yağlı hissettirmiyor ve rahatsız etmiyor.” diyor makyaj uzmanı Seçkin Sunguç.

125 ML, 89 TL, sevil.com.tr.

Ardell Individuals
 
Sürüden ayrılmak için doğru takma kirpikleri kullanmak gerçekten de önemlidir. İçinde her tip takma kirpik içeren bu set, makyaj artistleri ve güzellik editörlerinin uzun süredir favorisi. “Kirpiğin göz yapıştırma kısmında yer alan şeffaf bant doğal görünmesini sağlıyor. Neredeyse kendi kirpiğiniz gibi görünüyor.” diyor makyaj uzmanı Ömer Biriken. Uygulamakta zorluk çekiyorsanız ilk önce dirseklerinizi makyaj masanızda sabit bir yere koyun. Kirpiğin dibini koyu yapıştırıcıya daldırın ve sonra da nazikçe kirpik hizanıza, doğal kirpiklerinizin arasına yerleştirin, Biraz rimel ve daha fazla kapatıcılık için koyu renk eyeliner uygulayarak bitirin.

19,99 TL, trendyol.com.

Nars
 
“Bu farların belirgin olması için üstünden üç kat geçmeniz gerekmiyor” diyor makyaj artisti Erkan Uluç. İster donuk ve mat ister canlı ve pırıltılı kullanmak istiyor olun, bu tonların her biri güçlü renklerde ve şık dokularda.

65 TL, (0212) 272 25 40.

Make Up For Ever
 
“İnanılmaz derecede nazik ucu bir kaligrafi kalemi gibi hissettiriyor.” diyor eyelinerın keskin, parlak görünümünü seven makyaj uzmanı Erkan Uluç. Yapısındaki pigmentler pürüzsüz bir incelik sunuyor: sıçrama, atlama ya da solma yok.

64 TL, Sephora, (0212) 345 60 35.

Sisley
 
Sabit bir çizgi çekecek kadar keskin ama harmanlayacak kadar da kremsi bu kalem makyaj artistleri tarafından pigmentinin yoğunluğu ve asla dağılmaması yüzünden seviliyor.

122 TL, sevil.com.tr.

Göz makyajınızın kusursuz gözükmesi için ihtiyacınız olan ürünleri, 2016 yılının en iyi göz makyaj ve bakım ürünlerini bir araya getirdik!

2016 yılının en iyi göz makyaj ve bakım ürünleri için tıklamaya devam edin!

İlgili Makaleler