Ananas Carpaccio Tarifi

Feriye Palace‘ın şefi Aydın Demir‘in yazlık menüsünden Ananas Carpaccio tarifi..

Ananas Carpaccio
(4 Kişilik)

Hazırlanma Süresi: 10 Dakika
Toplam Süre: 1 Saat 40 Dakika

Malzemeler:

  • 1 adet ananas
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Mereng Çubukları İçin

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 fincan toz şeker
  • Öğütülmüş kırmızı biber

Garnütür İçin

  • 2 dilim sade hazır kek veya pandispanya
  • 1 top kırmızı orman meyveli dondurma

Tarif:

  1. Ananasın kabuklarını soyun. İki mm kalınlığında yuvarlak halkalar şeklinde jambon dilimleme makinesinde dilimleyin.
  2. Taze sıkılmış portakal suyunu ve şekeri karıştırın. Ananas dilimlerini bu karışımda bekletin.  
  3. Mereng çubukları için, yumurta beyazını çırpın.Yavaş yavaş şeker ekleyin. Kabardıktan sonra karabiber ekleyin.
  4. Sıkma torbasının ucuna ince kalem kalınlığında düz dug takın.Torbaya kabartılmış yumurta beyazını koyun. 
  5. Düz bir tepsiye yağlı kâğıt koyun ve torbayla kalem gibi yumurta bezesini sıkın.
  6. Oda sıcaklığında beş dakika dinlendirin, 110 derecede önceden ısıtılmış fırına atıp 1-2 saat çubuklar sertleşene kadar kurutun. Sonra çıkartıp soğumaya bırakın.
  7. Hazır kek veya pandispanyadan kibrit büyüklüğünde kareler kesin. Tabağın ortasına koyun ve ananasın içinde beklettiğiniz portakallı sosla keki ıslatın. 
  8. Ananasları düzgünce etrafına kabarık şekilde yerleştirin.
  9. Orta kısmına dondurmayı ve üzerine kuruttuğunuz mereng çubuklarını koyup servis edin.

İlgili Makaleler