Feriye Palace‘ın şefi Aydın Demir‘in yazlık menüsünden Ananas Carpaccio tarifi..
Ananas Carpaccio
(4 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 10 Dakika
Toplam Süre: 1 Saat 40 Dakika
Malzemeler:
- 1 adet ananas
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Mereng Çubukları İçin
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 fincan toz şeker
- Öğütülmüş kırmızı biber
Garnütür İçin
- 2 dilim sade hazır kek veya pandispanya
- 1 top kırmızı orman meyveli dondurma
Tarif:
- Ananasın kabuklarını soyun. İki mm kalınlığında yuvarlak halkalar şeklinde jambon dilimleme makinesinde dilimleyin.
- Taze sıkılmış portakal suyunu ve şekeri karıştırın. Ananas dilimlerini bu karışımda bekletin.
- Mereng çubukları için, yumurta beyazını çırpın.Yavaş yavaş şeker ekleyin. Kabardıktan sonra karabiber ekleyin.
- Sıkma torbasının ucuna ince kalem kalınlığında düz dug takın.Torbaya kabartılmış yumurta beyazını koyun.
- Düz bir tepsiye yağlı kâğıt koyun ve torbayla kalem gibi yumurta bezesini sıkın.
- Oda sıcaklığında beş dakika dinlendirin, 110 derecede önceden ısıtılmış fırına atıp 1-2 saat çubuklar sertleşene kadar kurutun. Sonra çıkartıp soğumaya bırakın.
- Hazır kek veya pandispanyadan kibrit büyüklüğünde kareler kesin. Tabağın ortasına koyun ve ananasın içinde beklettiğiniz portakallı sosla keki ıslatın.
- Ananasları düzgünce etrafına kabarık şekilde yerleştirin.
- Orta kısmına dondurmayı ve üzerine kuruttuğunuz mereng çubuklarını koyup servis edin.