Feriye Palace‘ın şefi Aydın Demir‘in yazlık menüsünden Avokadolu Somonlu Tartar tarifi..
Avokadolu Somonlu Tartar
(4 kişilik)
Hazırlanma Süresi: 20 Dakika
Toplam Süre: 40 Dakika
Malzemeler:
GARNİTÜR İÇİN
- 4 tatlı kaşığı krema
- 16 adet edemame
- 4 çay kaşığı yuzu tobiko
- 2 parça endive marul
AVOKADO GUACOMOLE
TARTAR İÇİN
- 2 adet avokado
- 10 yaprak taze kişniş (kabaca doğranmış)
- 4 çay kaşığı kırmızı soğan (çok ince kıyılmış ve suyu sıkılmış)
- 4 damla acı sos
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- az tuz
SOMON TARTAR
- 400 gr taze somon fileto (derisiz ve kılçıksız )
- 2 yemek kaşığı soya sos (az tuzlu)
- 8 adet frenk soğan (çok ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı mirin (yoksa az şeker ve elma sirkesi karışımı)
Tarif:
1 Avokado guacomole tartar için, avokadoyu soyun ve tavla zarı boyunda küp küp doğrayın. Kişniş, kırmızı soğan, acı sos ve zeytinyağını ekleyin.
2 Somon tartar için, somonları tavla zarı boyunda küp küp doğrayın ve geriye kalan malzemelerle ezmeden karıştırın.
3 Kremayı bir damla limon suyuyla çırpın.
4 Edemameyi tuzlu kaynar suda 30 saniye haşlayın ve buzlu soğuk suya çıkartın.
5 Tabağa kare ya da yuvarlak kalıp koyun. Yarısına kadar avokado tartarı koyun; üzerine somon tartarı koyup hafifçe bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın.
6 Kalıbı çıkartın ve üzerine ekşi krema ve tobikodan birer tatlı kaşığı koyun.
7 Edamame ve endive maruldan koyarak süsleyip servis edin.