Begüm Atakan ve Cemre Narin’in kitabı İçindekiler, Tarif ve Fikir Kitabı’ndan Balkabağı, Börülce, Nar Salatası Tarifi..
Balkabağı, Börülce, Nar Salatası Tarifi
(4-6 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 45 Dakika
Malzemeler:
- 1 ölçü kabı börülce
- 2 adet, iki parmak kalınlığında doğranmış, iri dilim balkabağı
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 ölçü kabı, yaklaşık 2-3 narın suyu
- 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 avuç ayıklanmış körpe ıspanak
- 5-6 iç ceviz
- 1/2 narın tanesi
- Tuz
- Değirmen karabiber
Tarif:
- Fırını 180 derece fanlı ayarda ısıtın.
- Börülceyi bol suda yumuşayana kadar haşlayıp kenara alın.
- Kabakları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz serpiştirin.
- Fırına verip 30 dakika pişirin. Kabaklar karamelize olmalı ama içleri fazla yumuşamamalı.
- Narlı sos için nar suyunu kısık ateşte yarıya inene kadar çektirin. Ardından ateşten alın ve soğumaya bırakın.
- Nar ekşisini ilave edip karıştırın. Beş dakika bekletin.
- Kalan zeytinyağını sosu çırparken ince bir şerit halinde ekleyin. Sosun tuzunu biberini ayarlayın.
- Balkabağı, ıspanak ve börülceyi karıştırıp soslayın.
- Üzerine cevizleri ufalayıp hafifçe karıştırın. Nar tanelerini serpiştirip servis edin.