Balkabağı, Börülce, Nar Salatası Tarifi

Begüm Atakan ve Cemre Narin’in kitabı İçindekiler, Tarif ve Fikir Kitabı’ndan Balkabağı, Börülce, Nar Salatası Tarifi..

Balkabağı, Börülce, Nar Salatası Tarifi
(4-6 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 45 Dakika

Malzemeler:

  • 1 ölçü kabı börülce
  • 2 adet, iki parmak kalınlığında doğranmış, iri dilim balkabağı
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 ölçü kabı, yaklaşık 2-3 narın suyu
  • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 avuç ayıklanmış körpe ıspanak
  • 5-6 iç ceviz
  • 1/2 narın tanesi
  • Tuz
  • Değirmen karabiber

Tarif:

  1. Fırını 180 derece fanlı ayarda ısıtın.
  2. Börülceyi bol suda yumuşayana kadar haşlayıp kenara alın.
  3. Kabakları fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz serpiştirin.
  4. Fırına verip 30 dakika pişirin. Kabaklar karamelize olmalı ama içleri fazla yumuşamamalı.
  5. Narlı sos için nar suyunu kısık ateşte yarıya inene kadar çektirin. Ardından ateşten alın ve soğumaya bırakın.
  6. Nar ekşisini ilave edip karıştırın. Beş dakika bekletin.
  7. Kalan zeytinyağını sosu çırparken ince bir şerit halinde ekleyin. Sosun tuzunu biberini ayarlayın.
  8. Balkabağı, ıspanak ve börülceyi karıştırıp soslayın.
  9. Üzerine cevizleri ufalayıp hafifçe karıştırın. Nar tanelerini serpiştirip servis edin.

İlgili Makaleler