Barmy, Kadıköy ruhunu koruyarak yenilenen çok katlı tarihi binasında misafirleri ile buluşuyor. Her katında ayrı bir deneyim yaşatan ve yeni bir yaşam alanı sunan Barmy’nin mimarisinde modern ve kendine özgün dekorasyonu ile kızıl ve kiremit tonlar, metalik detaylar, denizcilik teması ve duvar resimleri öne çıkıyor.
Barmy’de öğle yemeği için özel tasarlanmış menü ile uzun saatler geçirmenizi sağlayan rahat bir ortam sizleri bekliyor. İsterseniz yemek sonrası sohbetinize devam edin, isterseniz de uzun saatler boyunca ofis rahatlığında çalışıp sizi tazeleyecek soğuk çaylar ve kokteylleri deneyimleyin.
Tercihiniz keyifli ve uzun bir akşam yemeği ise Barmy mevsimsel ve yerel ürünler ile şekillenen yaratıcı bir lezzet deneyimi sunuyor. Kadıköy ve İstanbul manzarasına hakim terasında ise ister akşam yemeğinde isterseniz yemek öncesi bir artizan kokteyl veya geniş şarap menüsünden bir seçim ile manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Mekanın genç ve yetenekli şefi Eyüp Çoban ve ekibi, kaliteli ve yerel malzeme anlayışı ile mevsimsel menüsünü Kadıköy’de İstanbul’un sevgisini ve güvenini kazanan çarşı esnafından alınan malzemelere de yer vererek hazırlıyor. Yemek deneyiminden önce masaya gelen ekşi mayalı ekmek ve Foccacia kendi mutfaklarında yapılıyor. Menü, yerel ürünler kullanılarak hazırlanan yemekler ve dünya lezzetlerinin izlerini taşıyor. Öğle ve bar menüsünde yer alan Kanada usulü patates kızartması Poutine dana bacon ile, Karadeniz hamur tekniği ile yapılan ekşi mayalı pide ise dana kaburga ve kendi pişirdikleri dana dil ile lezzetleniyor.
Barmy akşam menüsü başlı başına bir lezzet deneyimi. Uzun bir akşam yemeği deneyimi yaşamak isteyenler için tasarlanmış. Kadıköy Çarşı’dan alınan lor peyniri ve üç çeşit renkli domates ile yapılıp mandalina vinegret ile lezzetlenen Domates Peynir Triada, karpuz ve nektarinin lezzet kattığı Ördek Konfi Salata ve Güney Amerika klasiği iyi yorumlanmış bir Ceviche başlangıçtaki lezzetlerden bazıları. Tarhunlu patates püresinin eşlik ettiği Kuzu Sırt ve Kadıköy Balık Pazarı’ndan günlük alınıp fırında pişirildikten sonra taze barbunya ve siyah havuç püresi ile servis edilen Fırında Gelibolu Barbun ve istiridye ve kestane mantarı, Girit kabağı ile lezzetlenen Ravioli ise Barmy’nin ana yemek menüsünde öne çıkanlar.
Akşam yemeğinin tatlı sonunda ise matchalı, yaban mersinli, frenk üzümlü Muhallebi; kaymak, fıstık ve gerçek Bodrum mandalinasından yapılan sorbenin eşlik ettiği Katmer ve Barmy’nin en sevilenlerinden Matchalı Dondurma var.
Barmy’nin terasında yemek öncesi deneyimli barmeninin elinden artizan bir kokteyl veya Wise Wine Local Selection’dan bir seçiminiz ile iyi bir müzik eşliğinde güneşi uğurlarken Anadolu yakasının en güzel eski Kadıköy ve İstanbul manzarası sizi büyülüyor. Barmy’nin bir tarafı masmavi deniz, bir tarafı ise tarihi Aya Triada Kilisesi manzaralı terası, keyifli vakit geçirmek için Kadıköy’de alternatifsiz bir alan sunuyor.
Pazartesi, Perşembe ve Pazar günleri 12:00 – 24:00 arası, Cuma ve Cumartesi ise 12:00 – 02:00 arası hizmet veren Barmy’de farklı bir gastronomi deneyimi yaşamak için 0216 462 27 69 telefon numarasından rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Barmy’i daha yakından tanımak için @barmyistanbul ‘u takip edebilirsiniz.