Bilişim ve eğitimde yepyeni bir dönem: Yayıncılık devi çağa ayak uyduruyor

Kim Korkar bilgisayardan kitap serisi ile ülkemizde başarı yakalayan Pusula Yayıncılık, merkeziyetsiz yapay zeka uygulaması CODE AI ile kitlesel fonlama şirketi Fongogo üzerinden yatırım turunda

Yapay zeka ve web 3.0 teknolojilerine odaklanan teknoloji girişimleri son 5 yılda hem dünyada hem de Türkiye’de başarı hikayeleri yazdı. Yeni Neslin öğrenme alışkanlıklarına odaklanan girişim PUSULA CODE AI yayıncılık sektörünü dijitale taşımak için ve başarılarına bir yenisini eklemek amacıyla 20 milyon TL Fon hedefiyle kitlesel fonlama kampanyası başlattı.

Türkiye’nin köklü yayıncılık şirketlerinden olan Pusula Yayıncılık, 1995 yılında kurulduktan sonra yayımladığı 550 kitap ile 10 milyon adet kitap satışı gerçekleştirdi. Birçok öncü projeye imza atarak, Samsung e-kitap, Samsung Learning Hub gibi büyük platformların içerik ve platform sağlayıcısı oldu. IT & Stem ve Kodlama özelinde, Yayıncılık dünyasında kendine sağlam bir yer edinen Pusula, global pazardan pay almak için tüm içeriklerini merkeziyetsiz yapay zeka uygulaması Code AI uygulamasında topluyor. 

Şirketin liderliğindeki ekibin, web 3.0 ve yapay zeka trendlerinden ilham alarak küresel fırsatları değerlendirmesi, Pusula’nın yeni bir iş modeli arayışına girmesine yol açtı. Bu kapsamda, büyük eğitim kurumları ve global cihaz üreticilerine içerik ve platform sağlama faaliyetinin yanı sıra, CODE AI platformu üzerinde odaklanmaya karar verildi. Bu dönüşüm süreci kapsamında, Pusula Yayıncılık, projeyi hayata geçirmek için 50’ye yakın uzman yazarı ile koordineli bir çalışma yürütüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Pusula Code AI Kurucusu Mehmet Arslantunalı, “Ülkemizde, ‘Kim Korkar Bilgisayardan?’ kitap serisi ile bilgisayarlı eğitimin öncüsü olmuş Pusula, yapay zeka ve blok zincir teknolojilerinden faydalanarak tüm içeriğini 50 farklı dilde, aylık bir ‘premium’ paket fiyatına dünyaya açıyor. Tüm okurlarımızı ve yatırımcıları, 30. Eğitim yılımıza girerken potansiyel 150 milyonun üzerindeki kullanıcıya, ses ve metin bazlı bilgisayar, stem ve kodlama içeriği satışına odaklanan Pusula ekibinin bir parçası olmaya davet ediyoruz” dedi.

Pusula Yayıncılık, bağımsız denetim raporuna göre Haziran 2023’te 10 milyon $’lık bir değerleme almasına karşın, kitlesel fonlama platform Fongogo’da 180 milyon TL değerlemeyle kitle fonlama turuna çıktı. 

Pusula Code AI, blok zincir teknolojisi üzerinde Yapay Zeka ile tüm içeriklerine en basit sorudan en girift soruya kadar yanıt verecek bir uygulama olmayı hedefliyor. NFB Blokzincir altyapısında Yapay Zeka’ya tüm içerik tanıtılarak, başlangıçta 50 farklı dilde kullanıcıların sorularına anında yanıt bulmaları sağlanacak.

Premium paket fiyatına, 7/24 erişim hakkı

Code AI uygulaması, tek bir noktadan geniş kapsamlı, doğru ve güncel IT & STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitim içeriğine ‘ses ve metin bazlı soru cevap şeklinde’ anında ulaşmayı minimum maliyetle sağlayacak bir platformdur. Pusula Code AI kullanıcılara zaman kazandıracak, sorun çözümünde doğru bilgiye ulaşmalarını sağlayacak.

Pusula Code AI, başlangıçta 50 farklı dilde kullanıcılara hitap edecek şekilde tasarlanmış, bu da dünya çapında daha fazla kodlama öğrencisi ve geliştiricisinin uygulamaya erişebilmesini sağlıyor. Anında yanıtlar sunma hedefiyle tasarlanan uygulama, kullanıcıların kodlamayla ilgili sorunlarına hızlı çözümler bulmalarını sağlayarak zaman kazandırıyor. Kullanıcı dostu arayüzü, Pusula Code AI’yı her seviyeden kodlama öğrencisi ve geliştiricisi için erişilebilir kılıyor. Bu sayede uygulama, kullanıcıların rahatlıkla gezinmelerine ve kendilerini geliştirmelerine odaklanmalarına olanak tanıyor.

Pusula Code AI, kodlama becerilerini geliştirmek isteyen herkes için önemli bir araç olma potansiyeline sahiptir. Uygulama, kodlama öğrenmeyi daha erişilebilir ve kapsayıcı hale getirerek, daha fazla insanın bu alandaki becerilerini artırmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

5 kıtadan pay almak için çalışıyor 

Aynı dönemde yine Türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarının STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitim kitaplarının içerik, baskı ve dağıtım operasyonunu üstlenerek, 4 yıl boyunca her yıl 250 bin öğrencinin STEM eğitim kitaplarını başarı ile dağıtımını gerçekleştirmiştir. Ayrıca geçmişte Samsung Türkiye için ‘Samsung E-kitap Uygulaması’ içerik ve servis sağlayıcılığı, yine Samsung için ‘Samsung Learning Hub Uygulaması içerik sağlayıcılığı’ gibi farklı platformları IOS ve Android üzerinde başarı ile hayata geçirmiştir.

Pusula, yıllar içerisinde biriktirdiği bilgi birikimini yapay zeka üzerinde geliştirdiği CODE AI uygulaması ile kendi içeriğini, blok zincir üzerinde, 50 farklı dil desteği ile global online eğitim pazarında, 5 kıtadan pay almak için çalışıyor.

Bireysel yatırımcıların da bu iş modeline 1.000 TL gibi bütçelerle ortak olmasına olanak tanımak için kitle fonlama yöntemini seçtiklerini dile getiren PUSULA CODE AI Kurucusu Mehmet Arslantunalı, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: WEB 3.0 ve yapay zeka konuştuğumuz bir çağda, özellikle IT & Eğitim teknolojilerinde yaptığımız bu yatırım ile ülkemizde ‘Kim Korkar Bilgisayardan kitap serisi’ ile yakaladığımız başarıyı yüksek gelir modeli ile globalde tekrarlamak istiyoruz. Tüm yatırmcıları Pusula CODE AI projesine yatırıma davet ediyoruz. 

İlgili Makaleler