“Sharing is Caring” menüsünde paylaşımlık tabaklara yer veren “Park Şamdan & The Bar”, lezzetli Carne Cortada tarifini bizimle paylaştı.
Carne Cortada
(4-5 Kişilik)
Hazırlama Süresi: 2 Saat
Toplam Süre: 2 Saat 15 Dk
Malzemeler:
- 200 gr antrikot fileto
- 100 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Havuç Sos İçin:
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Antrikotu ızgarada mühürleyip tavada tereyağı, sarımsak ve tuz ile yüksek ateşte pişirin.
- Etleri dilimleyip tabağa dizin.
- Sos için havuçları bir süre fırınlayın. Ardından kabuklarını soyun, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayıp ezerek sos haline getirin.
- Sosu tavada kalan tereyağı ve sarımsak ile tatlandırın, etlerin üzerine dökün ve servis edin.