Düğün Gününde Kusursuz Görünmenizi Sağlayacak Fitness Önerileri

Herkes özel günlerde en iyi şekilde görünmek ister. Muhteşem bir vücuda sahip olmak hayali, artık düşündüğünüz kadar uzak değil. Herbalife Nutrition Global Sporcu Performansı ve Fitness Eğitimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Samantha Clayton, düğün öncesi forma girmek veya bir nedenle hayatında sağlıklı değişikliklere yer açmak isteyenler için forma girebilmenin yollarını anlatıyor.“Aşırı heyecanlı kişilerin büyük bir çoğunluğunun düştüğü tuzağa düşerek, kısa yoldan sonuç verecek diyetleri veya abartılı egzersiz rutinlerini uygulamaktan kaçınmaya gayret edin.” diyen Clayton şu önerilerde bulunuyor:

İstikrarlı Olun

En iyi fitness sonuçları istikrarla elde edilir. Birkaç gün çok sıkı çalışıp, sonrasında vücudunuzun kendine gelmesi için durmak zorunda kalırsanız, vücudunuzun egzersize adapte olması daha uzun sürer. Haftanın 4-5 günü 30-60 dakika süreyle egzersiz yapın ve antrenmanın yoğunluk seviyesini bir sonraki egzersiz yapmaya hazır ve iyi hissedeceğiniz şekilde ayarlayın. Bir sonraki gün yürümekte bile güçlük çekeceğiniz kadar kendinizi zorladığınızda, genel ilerlemenizi yavaşlatmış olursunuz. Ve unutmayın, sporcular bile bazı günleri dinlenmeye ayırırlar. Zorlu egzersizler arasında vücudunuzun kendini toparlaması için zaman vermelisiniz.

Egzersiz Sürenizi Sık Sık Değiştirin

Hızlı sonuç almak istiyorsanız, düğün öncesi fitness planınızı keyifli hale getirmelisiniz. Egzersiz türünü, yoğunluğunu ve süresini sık sık değiştirmeniz gerekir. Şimdi gelinlik derginizi okurken koşu bandında aheste aheste adım atma zamanı değil. Aksine, fazladan birkaç kalori yakmak için egzersiz süresince hızınızı ve temponuzu değiştirin. Düğün kıyafetinizin içinde ne kadar mükemmel görüneceğinizi düşünmek size ihtiyacınız olan motivasyonu sağlayacaktır. Önceden forma girdiğinizde, daha ilk dansta yorgun düşmeden bütün bir günü zinde bir şekilde tamamlamak için gereken dayanıklılığa da kavuşmuş olacaksınız.

Kaslarınızı Düzenlemek İçin Ağırlık Kaldırın

Güç antrenmanı kalori yakmak ve kasları düzenlemek için mükemmeldir. Haftanın üç günü ağırlık kaldırmaya veya vücut ağırlığı ile dayanıklılık egzersizleri yapmaya gayret edin. Eğer az zamanınız kalmışsa, lunge ve squat gibi kalça kaslarınızı çalıştıran egzersizleri tercih edin. Kalça kasları büyük bir kas kütlesidir ve bu kas grubunu çalıştırdığınızda daha fazla kalori yakarsınız.

Düğün Stresini Azaltmak için Yoga Yapın

Düğünler streslidir ve egzersiz de vücudunuzun strese girmesine neden olur. Zihinsel sağlığınızı korumaya ve zihninizi sakinleştirmeye zaman ayırmak iyi gelecektir. En azından haftanın bir gününü basit esneme, nefes veya yoga egzersizleriyle geçirin.

Uykuya Öncelik Verin

Uykuya öncelik vermeye başlayın ve vücudunuzun yeterince dinlenmesini sağlayın. Siz dinlenirken, vücudunuz karşı karşıya kaldığı zorlayıcı taleplere adapte olmak için gerekli düzenlemeleri yapar. Eğer egzersiz rutininizi arttırıyor ve bunun sonucunu almak istiyorsanız, yeterince dinlenmeli ve vücudunuzun toparlanmasını sağlamalısınız.

Porsiyon Boyutlarınızı Kontrol Edin

Özellikle egzersiz yoğunluğunuzu arttırıyorsanız, bir de çılgın bir diyet uygulayarak daha fazla strese girmeyin. Vücudunuzun çalışması için enerjiye ihtiyacı olacaktır ve egzersiz rutininizden iyi sonuç elde etmek için iyi beslenmeniz gerekir. Beslenme biçiminizi bir gecede köklü bir şekilde değiştirmek sağlıklı değildir. Porsiyon boyutlarınızı kontrol etme konusunda biraz daha bilinçli davranarak ve bol bol meyve, sebze tüketerek işe başlayabilirsiniz. Küçük değişikliklerle, vücudunuzda kalıcı olumlu gelişmeler elde edebilirsiniz.
 

İlgili Makaleler