Evde Pedikür Yaparken Bilmeniz Gereken Her Şey

  Evde ayak bakımı ve pedikür için ihtiyacınız olan her şeyden bahsediyoruz.

  Öncelikle evde pedikürün birinci adımı ayak derinizi ve tırnak etlerinizi yumuşatmanızdır, varsa eğer ojelerinizi çıkarın ve bir kapta ılık su hazırlayın. Bu suyun içine sevdiğiniz aromatik yağlardan ekleyebilirsiniz. 
  15-20 dakika ılık suda beklettiğiniz ayaklarınızı daha sonra bir havluyla kurulayın. Çok derin ve yuvarlak olmamasına dikkat ederek istediğiniz uzunlukta tırnaklarınızı kesin. Unutmayın, yuvarlak keseceğiniz ayak tırnaklarında batık ihtimali her zaman daha fazladır.
   O yüzden ayak tırnaklarının düz/küt kesilmesi gerekir. 
  Tırnaklarınızı kestikten sonra dilediğiniz şekilde törpüleyin. Daha sonra Sally Hansen’ın Instant Cuticle Remover ürününü tırnak etlerinize sürün bir veya iki dakika bekledikten sonra ayaklarınızı durulayın ve kütikül iticiyle tırnak etlerinizi tırnaklarınızın dibine doğru itin.
  Eğer tırnak etlerinizi kesmiyorsanız bu adım sizin için tamamlandı. 
 Ancak eğer isterseniz yumuşamış olan kütikülleri kesmek sizin için oldukça kolay olacaktır. 
 Sonraki adımda ayak fırçasını kullanarak tabanınızdaki ölü derilerden arının, isterseniz peeling isterseniz maske kullananilirsiniz. Uzun vadede göreceğiniz etki inanılmaz olacaktır. Son olarak ayaklarınızı nemlendirmeyi unutmayın. 
 Evdek pedikür rutiniyle ilgili önerdiğimiz tüm ürünleri haberin galerisinde bulabilirsiniz. 

Evde ayak bakımı ve pedikür için ihtiyacınız olan her şeyden bahsediyoruz. Aşağıya kayarken resimlerdeki ürün önerilerimize göz atmayı ihmal etmeyin. 
Öncelikle evde pedikürün birinci adımı ayak derinizi ve tırnak etlerinizi yumuşatmanızdır, varsa eğer ojelerinizi çıkarın ve bir kapta sıcak su hazırlayın. Bu suyun içine sevdiğiniz aromatik yağlardan ekleyebilirsiniz. 

15-20 dakika ılık suda beklettiğiniz ayaklarınızı daha sonra bir havluyla kurulayın. Çok derin ve yuvarlak olmamasına dikkat ederek istediğiniz uzunlukta tırnaklarınızı kesin. Unutmayın, yuvarlak keseceğiniz ayak tırnaklarında batık ihtimali her zaman daha fazladır. O yüzden ayak tırnaklarının düz/küt kesilmesi gerekir. 
 

İlgili Makaleler