Evden Uzaktayken Cildinizi İhmal Etmeyin

Bakımlı görünmek için evimizde çeşitli bakım ürünleri ve terapilerden yardım alıyor, kimi zaman da uzmanların desteğinden faydalanıyoruz. Peki ya, evimizden, yaşadığımız şehirden yani konfor alanımızdan uzaklaştığımızda nasıl bakımlı olabiliriz? Tatile ya da iş seyahatine çıktığımızda kendimizi ihmal etmeden, taze ve güzel bir cildi korumak için ne yapacağız? 

Bir bakım çantası hazırlayın
Seyahate çıkmadan önce valizinize nasıl giysilerinizi, ayakkabılarınızı, aksesuarlarınızı koyuyorsanız, bunların yanına mutlaka bir âcil bakım çantası ekleyin. Bu çantanın içinde cilt temizleme jeli, tonik, nemlendirici, deodorant gibi temel ürünlerin yanı sıra güneş koruyucu krem, cilt tipinize uygun tek kullanımlık bir maske ve peeling, dudak koruyucu, gözaltı için maske ve krem, vücut kremi koyabilirsiniz. Bu ürünleri her gece yatmadan önce kullanarak yeni güne tazelenmiş olarak uyanabilirsiniz.

Güneşten doğru ürünle korunun
Tatilde pek çok kadın gün içinde makyajı tercih etmez ve kendini güneşin kollarına bırakır. Tabii bu anlarda bir güneş koruyucu kullanmak cildimizin UVA ve UVB ışınlarından zarar görmesini ve lekelenmesini önlemeye yardımcı olur. Ama herhangi bir güneş koruyucuyu değil mutlaka cilt tipinize en uygun olanı seçmelisiniz. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz daha hafif yapıda, yağ içermeyen bir ürün tercih etmelisiniz. Cildiniz kuruysa yoğun nem verip koruyan bir krem işinizi görecektir. Ayrıca renkli bir güneş koruyucu kullanırsanız cildinizin görüntüsünü eşitleyerek bir taşla iki kuş da vurabilirsiniz. 

Temizliği ihmal etmeyin
Dediğimiz gibi, pek çoğumuz tatilde akşam dışında çok fazla makyaj yapmayı tercih etmiyoruz. Ancak makyaj yapsanız da yapmasanız da cildinizi mutlaka temizlemelisiniz. Çünkü biz fark etmesek de denizin tuzu, güneş koruyucu kremler, kum, klorlu havuz suları cildimizi yıpratır, gözenekleri tıkar. Bunun kaçınılmaz bir sonucu olarak da sivilce, siyah nokta gibi sorunlar baş gösterebilir. İşte tam da bu nedenle cildinizi mutlaka evdeki gibi düzenli olarak temizlemeye devam etmelisiniz. 

İlgili Makaleler