- Sizi tanımakla başlayalım? Kimdir Ezgi Kaygusuz?
Ben yaklaşık 3 senedir medikal estetik alanında çalışan yeni nesil bir hekimim, Çapa Üniversitesi mezunuyum, zorunlu hizmetimi tamamladıktan sonra çok tutku duyduğum bir alan olan medikal estetiğe yöneldim.
- Medikal estetik nedir ve siz nasıl bu alanı seçtiniz?
Medikal estetiğin anlamı aslında tüm dünyada benzer, ameliyat gerektirmeyen klinik ortamında gerçekleştirilebilen tüm estetik işlemler medikal estetiği oluşturuyor. Ameliyat gerektirmemesi, anestezi alınmaması, hızlı iyileşme süreleri olması sebebiyle de çok tercih ediliyor. Ben bu alanı çok uzun süredir istediğim ve severek yaptığım için seçtim, mezuniyet sonrası birçok yurt içi ve yurt dışı eğitimler ve stajlar aldıktan sonra da bu alanda çalışmaya başladım.
- Plastik cerrahiden farkı nedir?
Az önce de bahsettiğim gibi plastik cerrahiden farkı işlemlerin ameliyat, genel anestezi gibi prosedürleri içermemesi. Plastik cerrahi medikal estetiğin yeterli gelmeyeceği durumlarda hastalarımızı yönlendirdiğimiz cerrahi bir alan.
- Son zamanlarda çılgınca artan bir estetik talebi var…
Evet son dönem özellikle Instagram gibi sosyal medya araçlarının çoğalmasıyla insanlarda oluşan bir ‘iyi görünme kaygısı’ başladı diyebiliriz. Taleplerin sayısı arttı ve yaş aralığı açıldı. Yani eskiden 35-45 yaş grubu çoğunlukla estetiğe başvuran grupken artık 20’li yaşlardan itibaren başvuranların arttığını görüyoruz. Üst yaş grubu da artık daha talepkâr, medikal estetiğin günden güne geliştiğini gören hastalar artık daha ileri yaşlarda da estetik işlemlere umutlu bakıyor. Burada önemli nokta şu; genç, kırışıklığı elastikiyet kaybı henüz gelişmemiş hastalara sadece koruyucu işlemler yapmak, daha ileri yaşlardaki kırışıklığı elastikiyet kaybı ilerlemiş vakalarda ise hastaya göre uygun prosedürü seçip eğer gerekliyse plastik cerrahiye yönlendirmek, medikal estetiği ise cerrahi sonrası bir tamamlayıcı prosedür olarak değerlendirmek gerekiyor.
- Estetik yaşı diye bir şey var mıdır?
Estetiği nasıl tanımladığınıza bağlı. Küçük bir asimetriyi düzeltiyorsanız, koruyucu önlemler alıyorsanız, bu gibi uygulamalar 18’den itibaren her yaşta yapılabilir. Ancak tabi daha ilerlemiş uygulamaları kolajen kaybının yoğunlaştığı 25 yaşlarından sonra yapmak daha doğru diyebiliriz.
- 20’li yaşların 30’lu yaşların 40’lı yaşların estetik işlemlerini birer cümlede özetlemeniz gerekse?
20’li yaşlar cilt bakımları, koruyucu botoks, mezoterapiler, 30’lu yaşlar botoks dolgu mezoterapiler, 40’lı yaşlar dolgu, ameliyatsız yüz germe, iple askı olarak özetleyebiliriz.
- Siz kendinize hangi uygulamaları yapıyorsunuz?
Ben kendime düzenli cilt bakımı ve dermapen uygulamaları yaptırıyorum. Özellikle kış aylarında dermapen cildi yenilemek için harika bir yöntem. Estetik uygulamalardansa göz altlarımda genetik çukurluk ve morluk var bu sebeple göz altı ışık dolgusu ve göz altı mezoterapisi vazgeçilmez uygulamalarım. Birde koruyucu botoks uyguluyorum kendime
- Sona geliyoruz, gelecek planlarınız nelerdir?
Ben hem alanım hem de kişiliğim gereği sürekli gelişmeyi yeni şeyler öğrenmeyi seven bir hekimim bu yüzden anti-aging konusunda dünyada yeni ne varsa takip ediyorum kongrelere seminerlere katılıyorum. Gelecekte de hastalarıma en doğru ve en güncel anti-aging uygulamaları yapabilmek için sürekli okuma ve kendimi geliştirme planlarım devam ediyor. Aynı zamanda mezoterapinin gelecekte daha da büyük yeri olacağını düşünüyorum anti-aging uygulamalarda, bu sebeple özellikle lipoliz ve anti-aging ilaçlarıyla ilgili bazı bilimsel çalışmalar yapıyorum. Kendi özgün tedavi protokollerimi oluşturmaya çalışıyorum. Bir de farmakoloji doktorası planım var gelecek için, estetikten fırsat bulabilirsem 1-2 sene içinde doktoraya da başlamak planlarım arasında.