Sandy Abut ve Onur Sarpaş’ın beraber hayalini kurup, hayata geçirdikleri Naan Bakery, ekşi mayalı ekmeklerden organik undan üretilen sağlıklı atıştırmalıklara kadar uzanan geniş bir lezzet yelpazesine sahip.
Scone
Malzemeler
1 cup ince tam buğday unu
1/5 cup şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 çimdik tuz
1/2 cup portakal suyu
1 portakalın kabuğu
1/4 cup krema
45 gr soğuk küp kesilmiş tereyağı
1/2 cup ceviz
1/3 cup kuş üzümü
Hazırlanışı
1 Kuru malzemelerle tereyağını mutfak robotunda ıslak kum haline gelene kadar çekin. 2 Bu karışımı başka bir kaba aktarın içine portakal suyu ve kremayı ilave edin. 3 Hamur bir araya gelene kadar yoğurun. 4 Cevizi ve üzümü ekleyip bir iki tur daha yoğurun. 5 Hamuru iki parmak kalınlığında yuvarlak açın. 6 Altı üçgen dilim kesin. Üzerlerini sütle fırçalayıp 180 derecede 15 dakika pişirin.
Hamburger Bun
Malzemeler (10 adet için)
500 gr ekmek unu
2 çorba kaşığı şeker
1/2 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz
1/4 bardak su
1 cup soğuk süt
1 yumurta
200 gr tereyağ
1 avuç beyaz susam
1 adet yumurta (üstüne sürmek için)
Hazırlanışı
1 Bütün malzemeyi hamur yoğurma makinesinde pürüzsüzleşene kadar yoğurun. 2 Hamuru bir gece buzdolabında bekletin. 3 10 eşit parçaya bölün. 4 Sıkıca yuvarlayın. 5 Fırın tepsisinde 30 dakika bekletin. 6 Üzerlerini yumurtalayıp bol susam serpin. 7 180 derecede 15 dakika pişirin. Ortasından kesip dilediğiniz şarküteri ürünleriyle doldurun.
Brioche
Malzemeler (10 adet için)
2 cup un
3 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tuz
30 gr şeker
1 tatlı kaşığı yaş maya
100 gr tereyağı
Hazırlanışı
1 Bütün malzemeyi hamur yoğurma makinesinde pürüzsüzleşene kadar yoğurun. 2 Hamuru bir gece buzdolabında bekletin. 3 10 eşit parçaya bölün. 4 Sıkıca yuvarlayın. 5 Fırın tepsisinde 30 dakika bekletin.
Zeytin Fougasse
Malzemeler (10 adet için)
200 gr ekmek unu
50 gr tam çavdar unu
1 ufak parça maya
60 gr sıvı ekşi maya kültürü
5 gr tuz
65 gr siyah kalamata zeytini
40 gr kırma yeşil zeytin
Hazırlanışı
1 Zeytin dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma makinesinde 7-8 dakika yoğurun. 2 Hamuru bir gece buzdolabında bekletin. 3 Ertesi gün dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Hamuru yuvarlayıp iyice unladığınız bir fırın tepsisine alın. 4 Sıcak ve nemli bir yerde iki saat bekletin. 5 Hamuru fırına atmadan elinizle açarak oval şekil verin. Arasına paralel kesikler atın. 6 240 derecede 15 dakika buharla 10 dakika buharsız pişirin.
Limonlu tart
Hamuru (6 Adet)
125 gr un
35 gr şeker
25 gr toz badem
100 gr tereyağı
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı brendi
1 çimdik tuz
Hazırlanışı
1 Bir kapta un, şeker, tuz, toz bademi bir araya getirin. 2 Soğuk küp doğranmış tereyağını ekleyin, parmak uçlarınızla ıslak kum haline gelene kadar yedirin. 3 Yumurtayı, sarısını, brendiyi ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. 4 Streç filme sarıp 30 dakika dolapta bekletin. 5 İki ince yağlı kağıt arasında ince açın. 6 Bir kalıp yardımıyla yuvarlak parçalar kesin ve önceden yağladığınız unladığınız tart kalıplarına döşeyin. 7 Kalıpların üstüne bir parça yağlı kağıt yerleştirin. 8 Kağıtların üzerine de ağırlık yapması için nohut kapatın. 9 8 dakika 175 derecede pişirin. 10 Kağıtları ve nohutları alıp bir beş dakika daha pişirin. 11 Soğumasını bekleyin ve tartları kalıptan nazikçe çıkarın. bir kavanoza döküp buzdolabında saklayın.
Limon dolgusu
3 yumurta
20 gr tereyağı
1/3 cup şeker
2 limon (suyu ve kabukları)
20 gr tereyağı
Hazırlanışı
1 Yumurtaları şekerle iyice çırpın. 2 İçine limon suyunu ve kabukları katıp sos tenceresinde kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 3 Kıvam alınca ateşten alın, içine tereyağını ekleyip karıştırın. 4 Geniş bir kaba dökün ve üzerini streç filmle örtün. Soğuyunca cam bir kavanoza döküp buzdolabında saklayın. 5 Tartın üzerine sürün.