Renkli Smokey Eye Makyajı

Eyeliner uygulamanın temel kurallarını unuttunuz mu? İşte bu iyi. Çünkü gözleriniz için yepyeni bir şeyler öğrenmenin zamanı! ​

1 Uygulayın
Daha kalıcı bir renk için ilk önce göz kapaklarınıza baz uygulayın. Siyah sıvı eyeliner ile kirpik diplerinizi belirginleştirin. Alt kirpik çizgisi boyunca bir miktar dağıtın, sonra kulak çubuğu ile kenarları bulanıklaştırın. “Bu isli ve seksi- tam bir parti kızı makyajı,” diyor Martin. “Artı, aşırı keskin buğulu bir versiyondan daha kolay.”

2 Çizin
Krem kalem farı eyelinerınızın etrafında bitecek şekilde çizin ve üstlere bulaştırın böylece ikisi “birlikte harmanlanacak ve gözlerinize derinlik katacak,” diyor Martin. 

3 Yayın
Bu renkleri parmaklarınızla gözkapağınızın üstüne yayın. “Renklerin cildinize yerleşmesine izin vererek natürel, dumanlı bir etki elde edeceksiniz. Bu şekilde çok daha havalı,” diyor Martin.

Geri Kalanı Mükemmelleştirin
Bu görünümün güzelliği, standart dumanlı göz makyajından daha az dramatik olması. O yüzden geri kalan kısmı makyajsız bırakmanız gerekmiyor. “Kiraz rengi bir ruj ya da pırıltılı bir dudak nemlendiricisi deneyin,” diyor Martin. Renkli yanaklar da işe yarar. “Yanak boşluklarınıza ve biraz daha anlam için elmacık kemiklerinizin altına bronzlaştırıcı uygulayın,” diyor.

Nars Contour Blush Paloma,
130 TL; (0212) 373 25 40.

4 Kat
Kirpik çizgileriniz boyunca, ekstra yoğunluk için krem farın üstüne ikinci kat sıvı eyelinerı sürün. “Bu renklerle kuruma faslı o kadar kolay ki topaklanma riski olmadan biraz daha uygulayabilirsiniz,” diyor Martin. İki kat koyu maskarayla tamamlayın.

Sephora Glitterguard göz makyaj bazı,
35 TL; (0212) 345 60 35.

Tom Ford Eye Defining Eyeliner,
110 TL; parüfmerilerde.

Collistar Twist Ultra Shiny Eye Shadow with Crystal Pearls
kalem far, 57 TL; tekinacar.com.tr.

Uni Baby kulak çubuğu 56 adet,
7,50 TL; marketlerde.

Diorshow maskara,
109 TL; parfümerilerde.

İlgili Makaleler