Amarant, bir tahıl türüdür. Kinoa ve pirince benzeyen amaranthın içindeki protein ve lif oranı yüksektir. Diğer tahıllarda eksik olan gerekli amino asit lizini içeren amaranth aynı zamanda, kandaki glikoz değerini belirgin şekilde düşürür.
“Mor yam” olarak da adlandırılan ube, dışı patatese benzeyen, içi ise mor renge sahip bir bitkidir. Asya ülkelerinde özellikle de Filipin mutfağında popüler olan ube, dondurma, puding ya da doughnutta sos olarak kullanılır.
Su yosunu olarak bilinen wakame, A, B2, C, D, E ve K vitaminlerini içerir. Ayrıca zengin demir, kalsiyum, magnezyum ve iyot kaynağıdır.
Güneydoğu Asya’nın egzotik meyvelerinden olan jak meyvesinin içinde zengin protein, potasyum, kalsiyum ve demir vardır. Tadı ve dokusu ile özellikle vegan yaşamı benimseyenler için et yerine tüketebilecek bir meyvedir.