10 Adımda Kusursuz Görünen Buklelere Sahip Olun

Çok özel bir gün ama saçlarınız yine çok inatçı ve kötü mü görünüyor?
Ya da sıradan bir günde aynaya bakıp kıvırcıklarınıza mükemmel oldukları için teşekkür etmek mi istiyorsunuz? 
Önce hemen duşa girip sülfatsız bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. Saç maskenizi yapmayı unutmayın. Hazırsanız kıvırcık saçlarınızı harika gösterecek bakım ürünleri turumuza başlıyoruz!  

Kıvırcık saçlarınızı kurturken saç kurutma makinesinin vigo ekini kullanmanız çok önemli. Vigo sayesinde ısı saçınıza eşit olarak yayılacak ve buklelerinizin şekli bozulmayacak. 

Şekillendirme işlemini tamamladıktan sonra saçlarınızı kurutmadan mutlaka ısıya karşı koruyucu bir sprey kullanın. Böylece ısının saçınıza vereceği zaraları engellemiş olacaksınız. 

Ben yağ kullanmak istemiyorum, saçlarımı ağırlaştıracağını düşünüyorum derseniz sizin için krem/yağ veya jel/yağ karışımı ürünleri öneriyoruz. Unutmayın, yalnızca saç uçlarınıza uygularsanız hem saçlarınızı ağırlaştırmamış olursunuz hem de bu sayede üründen maksimum faydayı görürüsünüz. 

Köpük kullanmak istemezseniz, kıvırcık saçlar için özel olarak tasarlanmış krem şekillendiriciler tam size göre!

Son adım olarak buklelerinizin parlaması için Moroccanoil’in bu bukle enerjisi spreyini tavsiye ediyoruz. Saçlarınız ışıl ışıl olacak. 

Duş sonrası bakıma devam! Saçlarınızın uçlarına kuruluk ve yıpranmayı en aza indirmek için şekillendirmeye başlamadan önce yağ sürmenizi tavsiye ediyoruz. 

Kıvırcık saçlar için özel olarak tasarlanan sülfatsız şampuan saçlarınıza zarar vermeden, onları kurutmadan arındıracak. 

Saçı ıslakken taramak konusunda karşıt görüşler belirtilmeye devam etse de kıvırcık saçlı kızlar bilir ki onların saçları kuruyken asla taranmaz. Bu yüzden duşta saç kreminizi sürüp birkaç dakika bekledikten sonra, aralıkları geniş ve kalın dişli bir tarakla saçlarınızı kolaylıkla tarayabilirsiniz. 

Saçlarınızı taradıktan sonra duşta bir maske yapın. Bırakın saçlarınız neme doysun, beslensin. 

Sıra geldi şekillendirmeye! Islak saçınızı köpükle kolaylıkla şekillendirebilirsiniz. 

İlgili Makaleler