Bozcaada Yerel Tatlar Festivali Başlıyor

Bozcaada Turizm İşletmeciler Derneği “BOZTİD” Bozcaada lezzetlerini tüm ada ve gastronomi tutkunları ile buluşturmak üzere 28-29-30 Haziran tarihlerinde Uluslararası Bozcaada Yerel Tatlar Festivali’ni düzenliyor. Lezzet tutkunları 3 gün boyunca hem yerel malzemeler ile hazırlanan ada mutfağı lezzetlerinin keyfini hem de adanın eşsiz doğasının tadını çıkaracaklar.

Festival BOZTİD başkanı Ülke Diler önderliğinde Kale İçi’nde bulunan Müze açık alanında eşsiz tarihi bir atmosferde gerçekleşecek. 29 Haziran’da gün boyunca adalı kadınlar, ünlü şefler ve adanın en önemli restoranlarının mezeleri sunulacak. Ayrıca bu deneyimi kaçıranlar 3 gün boyunca restoranlarda yer alan Yerel Tatlar menüleri ile ada mutfağının farklı mezelerini deneyimleme şansına sahip olacak.

Her sene adalı kadınlar tarafından hazırlanan ve meydanda gün boyunca sunulan yerel yemekler, bu sene de 29 Haziran Cumartesi günü Bozcaada Kale İçi’nde sunuluyor olacak. Kuskuslu Kuzu Kapama, Kulak Mantı, Pişi, Nohut Ekmeği, Çiğ Dolma, Kabak ve Patlıcan Döşeme, Otlu Pilav, Mangalda Sardalya, Tavşan Yahni, Mafiş, Ada Baklavası ve daha birçok ada lezzeti Bozcaada misafirlerine lezzet şöleni yaşatacak. Ayrıca festival katılımcıları etkinlikteki workshop alanında ülkenin en ünlü şeflerinin ve adalı şeflerin ada malzemeleri ile hazırlayacakları lezzetleri deneyimleyecekler.

Bozcaada restoran ve kafelerinde adaya özel keçi peyniri, Çanakkale domatesi, incir, gelincik reçelleri, pişi ve böreklerin yer aldığı kahvaltıların yanı sıra ada mantısı, kalamar ve ahtapot ızgara, oğlak tandır, tavşan yahni gibi geleneksel ada lezzetlerinin olduğu menüler sunulacak. Pastane ve kafelerde adanın bademli ve sakızlı kurabiyeleri, üzüm suyu, koruk suyu, gelincik şerbeti, adaçayı gibi özel lezzetlerini deneyimleme şansı olacak. Balık restoranlarında ve meyhanelerinde ise yerel mezelerin yer aldığı, etkinliğe özel meze menüleri sunulacak. Festival boyunca adanın her yerinde Bozcaada geleneksel yemek kültürünü deneyimleme şansına sahip olacaksınız. 30 Eylül Pazar günü ise Bozcaada restoranlarında ada mezeleri workshopları ünlü şefler ve ada şefleri ile gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler