K-Beauty’nin Kalbi Watsons’ta Atıyor

  K-Beauty bakım aşamalarının sonuncusu olan koruma adımında cilt tonu eşitsizliğini dengelemeye yardımcı olan SPF’li BB ve CC kremlerden güneş koruyuculara kadar birçok alternatif bulunuyor. Pure Beauty’nin güneş kremleri cildi güneşin zararlı etkilerinden korurken, Pure Beauty ve Welcos’un BB ve CC kremleri ise cilt tonu eşitsizliğini dengelemeye yardımcı olarak cilde sağlıklı bir görünüm kazandırıyor.

  Korelilerin güzellik sırları, güzellik ve kişisel bakım dünyasını etkisi altına almaya devam ediyor. Dünyada kişisel bakımına ve güzelliğine düşkün milyonlarca kadın, Koreliler gibi pürüzsüz ve porselen görünümlü bir cilde sahip olmak için K-Beauty akımını takip ediyor.

  Koreli kadınların sahip olduğu bebeksi ve aydınlık ciltlerini borçlu oldukları cilt bakım ritüelleri sırasıyla; temizleme, gözenekleri arındırma, tonikle arındırma, yüz maskesi, essence kullanımı, serum, gözenek sıkılaştırma, göz çevresi bakımı, nemlendirme ve güneşten koruma olmak üzere 10 farklı adımdan oluşuyor.

  Uzakdoğu’nun güzellik rutininde cilt, bu 10 adımın ilk basamağında mutlaka derinlemesine temizleniyor. Watsons’ın en sevilen Kore markalarından Pure Beauty’nin Pomegranate Urban Shield Temizleme Köpüğü içeriğindeki bitki özleri ile cildi nemlendirirken cilt bariyerini güçlendirmeye ve güzelleştirmeye yardımcı oluyor. Yakın zamanda Watsons raflarında yerini alan Frudia markası da Blueberry, Citrus, Green Grape ve Pomegranate gibi birbirinden renkli ve farklı içeriklerdeki serilerinde bulunan cilt temizleme ürünleriyle cilt bakımınızı eğlenceye dönüştürüyor.

  K-Beauty’nin bakım aşamalarından bir diğeri de eğlenceli ambalajları ile dikkat çeken kağıt maskeler… Watsons’ta farklı cilt ihtiyaçlarını karşılamak için onlarca maske bulunuyor. En çok tercih edilen maske markalarından Scinic, SNP ve Frudia’nın ürünleri ambalaj tasarımlarıyla da dikkat çekiyor.
 

  Uzakdoğu’da su ve suyun getirdiği saflık ön plana çıkıyor. Bu nedenle su, vücudun ihtiyaç duyduğu temel sıvı olmanın yanı sıra K-Beauty deneyiminde de büyük önem taşıyor. Temizliğin ardından ciltte yoğun bir nemlendirme aşamasına geçiliyor. Koreliler bu aşama içim serum, krem ve maske gibi farklı formlardaki ürünleri tercih ediyor. Nemlendirme aşamasında Frudia Blueberry serisi ve Pure Beauty Hydrating Urban Shield serileri yoğun nemlendirici özelliklere sahip ürünleri ile en çok tercih edilenlerden.

  Sonraki adımda da temizliği ön plana çıkaran Koreliler, tonikler ile ciltlerindeki gözeneklerin sıkılaşmasını sağlıyor. Bu adım için de Scinic ve Frudia gibi K-Beauty markalarının tonikleri düzenli kullanımlarla gözeneklerin gözle görülür derecede küçülmesine yardımcı oluyor.

  Son dönemlerin en popüler kişisel bakım akımlarından K-Beauty’nin, en çok tercih edilen markaları ve özel uygulama yöntemleri Watsons tarafından özel bir davette anlatıldı.
  Güzellik ve kişisel bakım dünyasının popülerleşen yeni cilt bakım deneyimi K-Beauty’nin en çok tercih edilen markaları, Türkiye’de Kore güzelliği denildiğinde akla gelen ilk adres Watsons’ta meraklılarıyla buluşuyor.

İlgili Makaleler