Sezonun İddialı Parfümleri

Yeni mevsime geçerken tazelenmenin, yeni bir başlangıç yapmanın belki de en kolay yolu parfümünüzü değiştirmek. Parfümörlerin sonbahar için harmanladığı farklı notalar ten eşini arıyor!

Tepe notalarında dut, siyah şakayık; kalp notalarında yasemin, sümbülteber; dip notalarında ise siyah misk, paçuli kalbi ve vetiverin yer aldığı Bvlgari’nin yeni parfümü Goldea Roman Night; ünlü parfümör Alberto Morillas tarafından yaratıldı. Morillas gece açan yasemin ve sümbülteberden ilham almış.

Bvlgari Goldea Roman Night, 100 ml, 400 TL; parfümerilerde.

Juliette Karagueuzoglou tarafından tasarlanmış Jimmy Choo L’Eau; çiçeksi, taze misk notalarıyla dikkat çekici kadınsılığı ortaya çıkarıyor. Üst notada yer alan kuşburnu çiçeği ve bergamota; orta notada tatlı nektarin ve çiçeksi şakayık kokuları eşlik ediyor.

Jimmy Choo L’Eau, 60 ml, 280 TL, Sephora; (0212) 345 60 35.

Dior parfümörü François Demachy, Miss Dior EDP’yi aşk gibi kokan bir koku olması için yaratmış. Pembe karabiber, Guyana gül ağacı, Türk Şam gülü, kan portakalı mandalina, kızılçam bergamotu notaları canlı ve keskin bir koku oluşturmuş.

Miss Dior Eau de Parfum, 50 ml, 288 TL; parfümerilerde.

Işıltılı, yoğun ve kadınsı yeni eau de parfum My Burberry Blush, günün ilk ışıklarında çiçeklerin coşku ile açtığı Londra bahçelerinden esinlenerek yaratılmış. Tatlı nar ve enerjik limon notalarıyla açılan parfüm, gül yaprağı ve taze elmayla devam ediyor. Alt notalarında yasemin ve morsalkım ile tamamlanıyor.
My Burberry Blush, 50 ml, 330 TL; parfümerilerde.

Zambak, İtalyan bergamotu, polen, beyaz şeftali ve mandalina karışımlarının vanilya, vetiver ve miskle buluşmasından doğan parfüm çiçeklerin en feminen halini yansıtıyor.

Dolce & Gabbana The One Eau de Parfum, 50 ml, 340 TL; parfümerilerde.

Chanel’in 2002’de lanse edilen Chance’den sonra ilk büyük parfümü Gabrielle, soyut çiçeksi kokusuyla büyüledi. Hem modernliği hem de sadeliği bir arada barındıran parfüm; yasemin, portakal çiçeği, ylang ylang ve sümbülteber ile saf ama enerjik bir kalıcılığa sahip.

Chanel Gabrielle, 100 ml, 470 TL; parfümerilerde.

Paçuli, siyah vanilya, böğürtlen ve beyaz çiçeklerle kendine çeken parfüm, portakal çiçeği ve sümbülteberin ipeksi nüansının yer aldığı orta notaları ile kalıcılığını artırıyor.

Salvatore Ferragamo Signorina Misteriosa, 100 ml, 517 TL, Sephora; (0212) 345 60 35.

Maison Francis Kurkdijan imzası taşıyan Kenzo’nun en yeni parfümü Kenzo World; şakayık, kaya nektarı, mısır yasemini ve çiçek notalarını birbiriyle harmanlayarak belirginleşmesini sağlayan ambroksan içeriyor.

Kenzo World, 100 ml, 340 TL; parfümerilerde.

İlgili Makaleler