Hafta Sonu Rotası: Paris

  Paris’te, Opéra Garnier’e 500 metre mesafede yer alan Ritz Paris, çeşitli barlar ve restoranlar, spor salonunun yanı sıra yüzme havuzu, sauna ve masaj olanakları içeren spa ve sağlıklı yaşam merkezi sunmakta. Otelde ayrıca bir bahçe ve iş merkezi de bulunuyor.
  Ritz Paris Tuileries Bahçesi’ne 500 metre, Orsay Müzesi’ne ise 900 metre uzaklıkta. Concorde Metro İstasyonu 5 dakikalık yürüyüş mesafesinde. Charles de Gaulle Havaalanı otele 30 km uzaklıkta. 
  Ayrıca bölge alışveriş için de harika; Rolex, Cartier, Chanel, Louis Vuitton, Gucci gibi markaların mağazalarına oldukça yakın.
 

   Le Meurice, Paris’in merkezinde yer alan bir saray oteldir. Tesis, 2 Michelin yıldızlı bir restoranın yanı sıra masaj uygulamaları sunan bir spa ve fitness merkezine ev sahipliği yapmaktadır.
XVI. Louis mobilyalarıyla 18. yüzyıl tarzında dekore edilmiş klimalı ve ses yalıtımlı oda, modern dokunuşlu klasik bir dekora ve mermer bir banyoya sahiptir.
  Le Meurice’in restoranı, Alain Ducasse şefliğinde Fransız mutfağından gurme yemeklerle hizmet vermektedir. Yemekler, Versay Sarayı’ndaki Salon de la Paix‘den esinlenmiş bir dekora sahip ve Philippe Starck tarafından elden geçirilmiş olan muazzam yemek alanında servis edilmektedir.
  Le Dali Restaurant‘ta gün boyunca yemek servisi yapılmaktadır. Konuklar 300 çeşit içki sunulan ve her akşam canlı caz müziği yapılan Bar 228‘de kokteyllerin tadını çıkarabilir. Tesis bünyesinde lüks İsviçre markası Valmont tarafından işletilen bir fitness merkezi ve spa da bulunmaktadır.
Place de la Concorde ve Champs-Elysées 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Louvre Müzesi otele sadece 600 metre uzaklıktadır. Tesise 100 metre mesafedeki Tuileries Metro İstasyonu‘ndan Bastille ve La Defense’a doğrudan ulaşım imkanı sağlanmaktadır.

  Şanzelize (Champs Elysées) ve Franklin D. Roosevelt Metro İstasyonu‘na sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde ideal bir konumda bulunan Hotel Rond-Point’te dinlenme alanı ve hamama sahip 13 metrelik bir kapalı havuz vardır. Konuklar Daphné barda içeceklerin tadını çıkarabilirler.
  Art Deco tarzında dekore edilmiş olan odaların her birinde ücretsiz yüksek hızlı Wi-Fi erişimi bulunmaktadır.
Sabahları restoranda veya odanızın konforunda tatlı ve tuzlu yiyeceklerden oluşan bir kahvaltı servis edilmektedir.
Eyfel Kulesi ve Louvre Müzesi‘ne toplu taşıma ile 16 dakikada gidilebilir. 

  Prens Roland Bonaparte‘ın eski konutu ve Fransa’nın “Tarihi Anıtlar”ı arasında yer alan Shangri-La Hotel, Paris, Sen Nehri karşısında bulunan ve Eyfel Kulesi‘ne bakan bir otel saraydır. Otel Asya konukseverliği ve Fransız yaşam tarzını yansıtmaktadır. Otelde ikisi Michelin yıldızlı olan 3 restoran hizmet vermektedir. Tesiste kapalı havuz ve spa da bulunmaktadır. Place Trocadero 500 metre uzaklıktadır.
  Shangri-La Hotel, Paris’in süitleri Eyfel Kulesi’nin çarpıcı ve benzersiz manzarasına sahiptir. Signature Süitler haricinde tüm oda ve süitler hem Avrupa İmparatorluğu hem Asya estetiğine uygun olarak mavi, beyaz ve ekru tonlarında dekore edilmiştir.
  Aralarında 2 Michelin yıldızlı Fransız restoranı “L’Abeille” ve Fransa’daki tek Michelin yıldızlı Çin restoranıLe Shang Palace“ın bulunduğu, Michelin yıldızlı şef Christophe Moret idaresindeki üç restoranda Fransız ve Asya mutfaklarından yemekler sunulmaktadır. Konuklar cam çatılı yemek salonunda kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinin tadını çıkarabilir.
Le Bar Botaniste‘de kokteyl kreasyonları ve içkilerden oluşan zengin bir menüye uygun ender botanik içkiler servis edilmektedir.
Shangri-La Hotel, Paris doğal güneş ışığı alan fitness salonu ve kapalı yüzme havuzu gibi sağlıklı yaşam ve dinlence hizmetleri sunmaktadır. Yüzme havuzu Roland Bonaparte‘ın eski ahırlarında yer almaktadır. Hamam ve odada dinlendirici spa deneyimlerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca şömineli tarihi bilardo salonunda hoş vakit geçirebilirsiniz.
Shangri-La Hotel, Paris havaalanı servisi sağlamaktadır. Iena Metro İstasyonu sadece 100 metre, prestijli Montaigne Bulvarı ve Champs-Elysées 1,1 km uzaklıktadır. Shangri-La, Parc des Princes Stadyumu’na 5 km, Orly Havalimanı’na 19 km mesafededir.

  Eyfel Kulesi manzaralı odalar sunan ve Paris’in 7. bölgesindeki 19. yüzyıldan kalma Haussmann tarzı bir binada yer alan Hôtel La Comtesse, Champs de Mars‘a birkaç adım uzaklıktadır. Konuk odaları ayrıca 18. yüzyıl edebiyat salonlardan esinlenilen çağdaş bir dekora sahiptir. École Militaire Metro İstasyonu‘na sadece 180 metre mesafedeki otelde fitness salonu ve hamam bulunmaktadır.
  Otelin giriş katında içecekler ve Fransız yemekleri sunan kafenin yanı sıra kütüphane bulunmaktadır. Her gün kahvaltılık gevrek, hamur işleri, süt ürünleri, yumurta ve meyvelerden oluşan açık büfe kahvaltı servis edilmektedir. Sıcak içecek, taze meyve suyu ve 3 adet mini hamur işi bulunan hızlı kahvaltı seçeneği de mevcuttur. Otelin restoranında yerel Fransız ürünleriyle hazırlanmış yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.
Hôtel La Comtesse, Rodin Müzesi’ne yürüyerek 12 dakika, Eyfel Kulesi‘ne ise 15 dakika uzaklıktadır. Havalimanı servisi sağlanmaktadır.

İlgili Makaleler