Genç Kalmanın En Acısız Hali: Yüz Yogası

Biz kadınlar için hem fiziken hem de ruhen genç hissetmek çok önemli. Yeni trendlerle birlikte hayatımıza bir çok değişiklik giriyor, özellikle de cildimiz için, onun esnekliğini ve diriliğini kaybetmemesini sağlamak için yapabileceğimiz bazı şeyler var. Bunlar yalnızca medikal estetik uygulamalarla sınırlı değil. Örneğin kırışıklıklarınızdan rahatsızsanız, yüzünüz eski diriliğini kaybediyor gibi hissediyorsanız bunun için acısız bir tedavi yöntemi var. Hem de sizi hiç yormayacak, ekstra vaktinizi almayacak bir şey: Yüz yogası
Yoganın hem bedenimize hem de ruhumuza iyi gelidğini artık hepimiz biliyoruz. Peki nedir bu yüz yogası? 

Yüz Yogası 
  Spor yaptığınızda çalıştırdığınız bölgenin kasları nasıl sıkı ve diri kalıyorsa aynı mantık yüz yogasında da geçerli. Yüz kaslarınızı çalıştırıyorsunuz ve sarkıklık, yeni kırışık problemlerinden kurtuluyorsunuz. Yüz kaslarınız güçlendiği için cildiniz daha sağlıklı, daha dolgun gözüküyor ve kelimenin tam anlamıyla yer çekimine karşı koyuyor

  Amerika’da yapılan bir araştırma kapsamında düzenli yüz yogası yapan kadınların (her gün veya gün aşırı 10-15dk) yaşıtlarından üç yaş daha genç gözüktüğü kanıtlanmış. Sonuçları birkaç haftada fark edeceksiniz. 

Nasıl Yapılır? 

Dudaklar Ve Çevresi İçin 
  Dudak çevresinde oluşan kırışıklar pek çok kadının kabusu. Ancak küçük bir egzersizle bu bölgedeki kasları çalıştırmak ve yaşlanma etkilerini geciktirmek mümkün. Dudaklarınızın arasına bir kalem alarak ileri geri yuvarlayın. Bu basit egzersizi her gün yaklaşık 15 kere tekrarlayarak kısa sürede cildinizde oluşan değişime siz bile şaşıracaksınız.

Yanaklar
Yanak bölgesindeki kaslarınızı çalıştırmak için en kolay egzersizlerden biri balon şişirmek. Her gün bir balon alıp birkaç dakika şişirip söndürün. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlamak hem yanak kaslarınızın çalışmasını hem de kan dolaşımınızın hızlanmasını sağlayacak. Hatta birkaç tekrardan sonra yanaklarınızın ne kadar yorulduğuna inanamayacaksınız.

Göz Ve Çevresi 
Çok bilinen bir başka egzersiz de alnınızı ve göz çevrenizi sıkılaştırmanızı sağlayacak. İşaret ve orta parmaklarınızı yüzünüzün iki yanında kaş üstünüze yerleştirin. Yüzük ve serçe parmaklarınız ise burnunuzun iki yanında olsun. Hafif basınçlar ile 10 saniye bastırarak nefes verin. 15 kez tekrarlayın.

Bu haberin kapak görseli Instagram @glowin.face.yoga hesabından alınmıştır.

İlgili Makaleler