Güzellik Sohbeti: Damla Colbay

Bir kadını güzelleştiren en önemli özellik sizce nedir?
Sadece kadınları değil, tüm insanları güzelleştirenin iyi düşünceler ve pozitif enerji olduğuna inanıyorum. Eğer iç dünyanızda huzurluysanız, kendinizi iyi hissediyorsanız bu dışınıza da yansıyor.

Makyaj ürünleriyle ilk ne zaman tanıştınız?
Makyaj ürünleriyle oyunculuk kariyerim başlayınca tanıştım. Daha öncesinde sadece nemlendirici ruj ve nadiren rimel kullanırdım. Fakat profesyonel anlamda oyunculuk yapmaya başlayınca her şeyi sıfırdan ama işin uzmanlarından öğrendim.

Kozmetik ürünleri alırken nelere dikkat edersiniz?
Birlikte çalışmaktan çok keyif aldığım yetenekli arkadaşım makyaj artisti Fezi Altun’la birlikte alışveriş yapıyoruz. Ona danışmadan hiçbir şey almam. Konu makyaj olduğu zaman yüzümü ve yüzümün ihtiyaçlarını benden daha iyi biliyor.

Makyajda asla yapmam dediğiniz bir uygulama var mı?
Gündelik yaşantımda çoğu zaman hiçbir ürün kullanmıyorum. O yüzden makyaj yaptığımda ya da yaptırdığımda yeni şeyler denemeye çok açığım. O günkü akışa bağlı olarak doğal görünümlü veya rengarenk göz farı ve sim kullanılmış bir makyaj beni mutlu edebilir. Makyaj başlı başına bir sanat ve kendimi değişik hallerde görmeyi seviyorum. O yüzden asla yapmam dediğim bir şey yok. Genelde, “Hadi tamam, deneyelim ve görelim,” diyorum.

Makyaj çantanızın olmazsa olmazları neler?
Hafif renk veren nemlendirici dudak kremim ve en az iki farklı renkteki dudak parlatıcılarımı asla çantamdan çıkarmam.

Düzenli uyguladığınız bakım ritüeliniz var mı?
Günlük yıkama ve tonik ile nemlendirici kullanmak dışında vücut ve yüz güzelliğim için her gün üç litre su içiyorum. Bu genel sağlık açısından da oldukça önemli.

Cildiniz ya da saçınız için uyguladığınız ev yapımı bir formülünüz var mı?
İhtiyacı olduğunu hissettiğim zaman dudaklarıma şeker ve zeytinyağını karıştırıp peeling yapıyorum.

Beslenmenizle ilgili nelere dikkat ediyorsunuz? Formunuzu nasıl koruyorsunuz?
Çikolata çok sevmeme rağmen yaklaşık bir yıldır rafine şeker tüketmiyorum, tariflerimi geliştirdim; kendi tatlımı evde yapıyorum. Mecbur kalmadıkça dışarıda yemek yemiyorum. Ev yemeği tüketmeye özen gösteriyorum. Akşam yemeğimi en geç saat altıda yiyorum ve sonrasında sadece bitki çayı ile su içiyorum.

Hangi sporları yapıyorsunuz? Ne kadar vakit ayırıyorsunuz?
Hafta içi her sabah mutlaka yürüyüşe çıkıyorum. Gün içerisinde 7000 adım atıyorum.

Favori parfümünüz hangisi?
Tom Ford Tobacco Vanille.

Röportaj: Sena Nuray

İlgili Makaleler