Yaşam kalitenizi yükseletecek 5 alışkanlık

Yaşam kalitenizi yükseltmek yalnızca sizin elinizde. Ancak bunun için bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeli ve yeniliklere açık olmalısınız. Yıllardır süregelen davranışlarınız ve ilgi alanlarınızdan yeterince sıkılmadınız mı? Kendinize yeni rutinler yaratarak çok daha kaliteli ve keyifli bir yaşam sürebilirsiniz. Ufak değişimlerin dahi hayatınızda büyük etkiler yaratabileceğini unutmayın! 

Peki daha kaliteli bir yaşam nasıl mümkün? İşte sizin için sıraladığımız 10 madde

( Kapak fotoğrafı: @sarasampaio )

Kendinize zaman yaratın

Kaliteli bir yaşam sürmenin en önemli noktası, kendiniz için güzel bir şeyler yapmak. Dolayısıyla kendinize, yalnızca keyif aldığınız aktiviteler yapmak için zaman yaratın. Uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızla görüşmek ya da hep çıkmak istediğiniz o seyahate tek başınıza da olsa çıkın.

Benlik duygunuzu artırın

Öz farkındalık dediğimiz kavram, kişisel gelişimde büyük rol oynar. Kısaca kendinizi daha mutlu ve sağlıklı hissetmenizi ve tatmin edici bir yaşam sürmenizi sağlar. Bunun için meditasyon yapabilir, kendine zaman ayırabilir, kendinizi dinleyebilir ve hayatınızda bir amaç belirleyebilirsiniz. 

Öz farkındalığın bir diğer önemli noktası ise kendinizi daha iyi tanımanız ve içsel dünyanızı keşfetmeniz. Farkındalığın, yalnızca kişisel hayatınızda değil iş hayatınızda da çok önemli olduğunu ekleyelim.

Günlük egzersiz rutini edinin

Kaliteli bir hayat için, kendinize düzenli egzersiz ve spor rutini oluşturun. Spor yapmak, fiziksel faydaların yanı sıra, ruh halinize iyi gelir, özgüveninizi artırır, stres ve depresyon riskinizi azaltır. Eğer daha önce bir spor rutininiz yoksa günlük 20 dakikalık egzersizler ile başlayabilirsiniz.

Yenilikler güzeldir!

Aynı şeyler yaparak farklı sonuçlar beklemek sizce ne kadar doğru? Birçoğumuz hayatımızda konfor alanımızdan çıkmak istemiyor ve kendimizi adeta korumaya alıyoruz. Ancak bu durum çoğu zaman yerimizde saymamıza neden oluyor. hayatınızda her an yeni şeyler keşfetmeye açık ve hazır olun! Devamlı değişen ve gelişen bir dünyada aksini zaten düşünemeyiz değil mi? Sorunlara etkili bir bakış açısı sunabilmek, kendinizi geliştirmek ve geleceğinizi daha emin adımlarla kurabilmek için yeniliklere açık olun. Dolayısıyla değişime direnmeyin, değişimin gelişime dönüşmesine izin verin!

Üretin

Eğitiminiz ya da mesleğiniz ne olursa olsun, üretmek sizi ve hayatınızı daha verimli hale getirir. Bazen bir şeyler yazmak, çizmek ya da tasarlamak, size kendinizi daha değerli hissettirir. Bir şeyler üretmenin verdiği haz ile hayattan daha çok keyif alabilirsiniz.

İlgili Makaleler