Mittag’ın sahibi Fatma Yıldırım’ın bruch menüsünden Havuçlu Fırın Mücver tarifi..
Havuçlu Fırın Mücver
(4-6 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 55 Dakika
Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet yumurta
- 100 gr beyaz peynir
- 100 gr lor peyniri
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet nane
- 50 gr yoğurt
- 150 gr un
- 100 gr zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
Tarif:
- Kabakları ve havucu rendeleyip suyunu iyice sıkın.
- Yeşillikleri ince ince kıyıp içine ekleyin.
- Peyniri, unu, yumurtayı, kabartma tozunu ekleyin. Karışımı elinizle iyice yoğurun.
- Derin bir fırın tepsisini yağlayın. Üzerine biraz un dökün ve her yerine dağıtın. Karışımı tepsiye dökün. Önceden 170 derece ısıtılan fırına koyun. 25 dakika pişirin.
Püf Noktası:
Fırın mücverin ortasının piştiğini kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz. Ortasına batırdığınızda kürdan ıslak çıkarsa daha pişmemiş demektir. Kuru olana kadar pişirmeye devam edin.