İstanbul’u kebap kültürüyle tanıştıran marka olan Köşebaşı, son dönemde dünyada ve Türkiye’de yükselen bir trend olan vegan beslenme konusunda da öncü çalışmalar yürütüyor. Kebap konusundaki uzmanlığıyla Anadolu’nun mutfak kültürünü sürdürülebilir bir yemek anlayışıyla İstanbullularla buluşturan restoran, önemi gittikçe artan vegan beslenme konusunda özel reçetelerle hazırlanmış menüler sunuyor. Köşebaşı’nın mutfak ekibi tarafından özenle hazırlanan menüde enginar, üzümlü ıspanak, söğürme gibi başlangıçlardan Gavurdağı ve Toros salataya, sebzeli pide ve lahmacundan acılı/acısız kebap, sarma kebap ve satır kebaba kadar geniş lezzet seçenekleri bulunuyor.
Menü Titizlikle Hazırlanıyor
Menüler yerelliği de merkeze alan özel reçetelerle hazırlanıyor. Vegan misafirlerin hassasiyetinin farkında olan Köşebaşı, çapraz bulaşmanın önüne geçmek için tedarik sürecinden hazırlığa, pişirmeden servis edilmeye kadar kullanılan tüm ekipmanları ayrıştırmış durumda. Servis süreçlerinde vegan menü siparişleri diğer tabaklarla birlikte taşınmıyor. Müşteri deneyimini yukarıya taşımak için misafirlerin fikir ve önerileri dinleniyor, mutfaktaki hazırlık süreçleri düzenli olarak denetleniyor. Köşebaşı, 3 şubesinde sunmaya başladığı vegan menüsünü çok yakında tüm şubelerinde de sunuyor olacak.
Doğaya ve İnsana Saygı
Hizmet anlayışında doğanın ritmine uymaya ve mevsimselliğe önem veren Köşebaşı, iyi tarım ve karbon ayak izi konusunda da çalışmalar yürütüyor. Üretim olmadan yemek kültürünün olmayacağının bilincinde olan marka, et ürünlerini aile çiftçiliklerinden tedarik ediyor. Her yıl diktiği ağaçlarla karbon ayak izi etkisini en aza indirmeye çalışıyor. Bu toprakların yemek kültürünü yaşatmayı hedefleyen restoran, yenilikçi yaklaşımlarıyla geleneksel mutfağımızı geleceğe taşımak için çalışıyor.
İlklerin Restoranı Köşebaşı’ndan Vegan Menü
İlgili Makaleler