Köz Patlıcanlı Kuzu Dürüm
(6-8 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 4 Saat 10 Dakika
Kuzu Kol İçin Malzemeler:
- 1 adet ayıklanmış kuzu kol
- 300 ml su
- 50 gram pekmez
- Tuz
- Karabiber
Dürüm İçin Malzemeler:
- 3 adet közlenmiş bostan patlıcanı
- 6 adet kepekli lavaş
- 50 gram taneli hardal
- 2 bağ roka
Hazırlanışı:
- Ayıklanmış kuzu kolunu, su, pekmez, tuz ve karabiberle birlikte üstü kapalı bir şekilde derin bir fırın tepsisine alın. 200 dereceye getirilmiş fırında 4 saat boyunca pişirin. Sosuyla birlikte bir sos tenceresi içine alarak ısıtın.
- Tavada ısıttığınız lavaşları tezgahın üzerine dizin. Her bir lavaşın içine bir tatlı kaşığı kadar hardal sürün.
- Patlıcanların üzerine delikler açıp közleyin. Ardından patlıcanları, yıkanmış rokayı ve kuzu etini lavaşın üzerine sırayla yerleştirin.
- Dikkatlice dürüm yaptığınız lavaşı ortadan ikiye kesin. Doyurucu dürümlerinizin dağılmaması için üzerlerine çubuk takarak servis edin.