Nişantaşı’nın son gözdesi Must restoranın şefi Kadir Aytekin, Mısırlı Pizza tarifini bizimle paylaştı..
Mısırlı Pizza
(2 Kişilik)
Hazırlama Süresi: 5 Saat
Toplam Süre: 5 Saat 5 Dk
Malzemeler:
- 1 kg un
- 300 ml su
- 50 ml süt
- 50 ml zeytinyağı
- 30 gr tuz
- 5 gr yaş maya
Üzeri İçin:
- 100 gr mısır
- 40 gr mozzarella peyniri
- 40 gr ricotta peyniri
- 5 gr fesleğen
Hazırlanışı:
- Pizza hamuru için tüm malzemeleri hamur yoğurma makinasında homojen hale gelene kadar yoğurun, 10 dakika bekletin.
- Hamurdan 200 gramlık bir parçayı kesin, +4 derecede beş saat bekletin.
- Üzerine önce mozzarella peyniri, ardından mısır, ricotta peyniri ve fesleğenleri yerleştirin, 300 derecelik fırında beş ila 10 dakika pişirip servis edin.