Nike Bu Yazdan İtibaren Yeni Nesil Kadın Sporculara Verdiği Desteği Artırıyor

  Rekortmen jimnastikçi Simone Biles, şampiyon eskrimci Ibtihaj Muhammad, iki kez Grand Slam şampiyonluğu kazanan Li Na ve diğer elit atletler, spor yapan kadınları ve kız çocukları desteklemeye yönelik yeni ortaklıkları duyurmak amacıyla Nike’a tanıtım etkinliğine katıldı.
 
  Nike’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mark Parker, “Bu yazın kadın futbolunda yepyeni bir dönüm noktası olabileceğini düşünüyoruz.” dedi. “Esas amacımızsa bu enerjinin bütün sporlara yayılması. Nike, rekabetçi sporculara destek verme konusundaki liderliğini sürdürmeye ve yeni nesle en temel seviyeden itibaren yatırım yaparak kadınlar için daha modern ve tatmin edici bir ürün tasarımları sunmaya kararlı.” sözleriyle Nike’ın kadın sporculara olan desteğinin artarak devam edeceğini açıkladı.
 
Elit Sporu Desteklemek
  Etkinlikte Nike, UEFA’nın Kadınlar Futbolu bölümüyle üç yıllık yeni bir birlikteliğe imza attığını duyurarak Kuzey Amerika’dan Çin’e uzanan bir coğrafyadaki elit futbolculara ve dünyanın her yerindeki öne çıkan kadın sporculara verdiği desteği sürdürdüğünü gösterdi. Basketbolda Nike; WNBA, FIBA ve Çin Basketbol Birliği ile yaptığı iş birliği ile kadınlara daha geniş bir alan yaratmayı hedefliyor. Kolej seviyesinde, ABD’de 200’den fazla üniversiteyle iş birliği yaparak farklı spor dallarından 25.000’i aşkın kadın sporcuyu destekliyor.
 
Geleceğin Sporcularına İlham Vermek
  Çocuklar ve gençler için Nike, topluluklarla başlattığı yeni iş birlikleri ve ürünlere erişim aracılığıyla kız çocukların spora katılımının önündeki engelleri kaldırmak, kendilerine güvenerek oyun oynamalarını ve spor yapmalarını sağlamak için çalışıyor. Paris’te Sport dans la Ville ile ortaklığıyla kadın antrenörlerin eğitilmesine ve kız çocukların futbol ve bokstan; tenis ve dansa kadar çok çeşitli sporlara katılmasına yardımcı oluyor. Küresel düzeyde Nike, Women Win ve Gurls Talk ile yürüttüğü iş birlikleri yoluyla yeni nesil kız çocukları aktif olmaya teşvik eden, yeni yetişen kadın antrenörleri destekliyor. Londra’dan Los Angeles’a, Pekin’den Buenos Aires’e kadar dünyanın dört bir yanında Nike, okullar ve topluluk ortakları vasıtasıyla ihtiyaç sahibi kız çocuklara Nike Pro Hijab ve Nike Classic Spor Sutyeni gibi ürünleri temin etmek için bir pilot program uyguluyor.
 
Sürdürülebilir ve Hassasiyet Odaklı Tasarımlar
  Nike, tarihi Palais Brongniart’da geleceğin kadınlara yönelik yenilikçi tasarımlarını spor dünyasıyla paylaştı. 14 Milli Takım Formasının tasarım süreci, profesyonel futbolcuların ayrıntılı geri bildirimlerinin toplanmasıyla başladı ve Nike Sports Araştırma Laboratuvarı’nda yürütülen 4D tarama ve hareket yakalama çalışmalarıyla devam etti. Kadınlara özel, hassasiyet odaklı bu mühendislik çalışması, etkinlikte sergilenen Nike’ın İlkbahar/Yaz 2019 sezonu için hazırladığı yüksek performanslı sutyen koleksiyonunda göze çarpıyor. Koleksiyondaki yeniliklerin ötesinde, Milli Takım Formaları aynı zamanda Nike’ın dünyanın en sürdürülebilir spor markası olma yolundaki desteğini yansıtıyor, zira her bir 2019 Nike Formasının üretiminde en az 12 plastik şişenin geri dönüşümünden elde edilen malzemeler kullanılıyor. Nike, sürdürülebilir ürün tasarımı sayesinde 2010’dan bu yana 6 milyardan fazla plastik şişenin çöplerden kurtarılmasını sağladı.

  Tüm bu ortaklıkları başlatmak içinse Nike’ın temel değerlerini temsil eden güçlü kadın sporculardan ilham alıyor. 2019 yılı boyunca Nike, milyonlarca sporcuya en çılgın hayallerinin peşinden koşmak için ilham veren “Just Do It” video serisinin yeni bölümleriyle kadın şampiyonları ve öncüleri onurlandıracak. Nike’ın bu seneki kampanyası dünyanın her yerinde engelleri aşmış, bir spor dalında çığır açmış ve oyun alanının herkese açılmasına katkıda bulunmuş kadınlara odaklanıyor. Bu yıl dünyanın en önemli şehirlerinde lanse edilecek olan Nike’ın “Just Do It” video serisindeki en yeni bölümleri izlemek için ise buraya tıklayın.

İlgili Makaleler