Ot Çorbası Tarifi

Feriye Palace‘ın şefi Aydın Demir‘in menüsünden Ot Çorbası Tarifi

Ot Çorbası
(4 Kişilik)

Hazırlanma Süresi: 15 Dakika
Toplam Süre: 40 Dakika

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 parça kereviz
  • 1 parça taze rezene
  • 1 parça hindiba
  • 1 parça ebegümeci
  • ¼ demet maydanoz
  • ¼ demet dereotu
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 6 demet taze kişniş

Tarif:

  1. Köklü otları julyen sekilde doğrayın. Küçük tencereye zeytinyağını ve sebzeleri ekleyip beş dakika kısık ateşte renk aldırmadan aromalarının ortaya çıkması için kavurun.
  2. Bir tatlı kaşığı unu ekleyip biraz kavurun.
  3. Sıcak içme suyu ekleyin ve sebzeler pişene kadar kısık ateşte kaynatın. Sebze suyundan biraz süzdürün.
  4. Bir kaseye bir bardak soğuk su koyun. Yumurta sarısını ekleyin, çırpın. Süzdüğünüz sebze suyundan ekleyip karıştırın.
  5. Yumurtalı suyu çorbaya ekleyin. Tuzunu biberini ekleyip lezzetini ayarlayın. 6 Çorba pişince ocağın altını kapatın ve iki dakika dinlendirip soğuk krema ile servis edin.

İlgili Makaleler