Otlu Çörek Tarifi

2014’te Gourmand International’ın En İyi Şef Yazar ödülünü kazanan ve son kitabı UN Tarihi, Tarifi ile karşımızda olan Aydan Üstkanat‘tan Otlu Çörek tarifi..

Otlu Çörek
(4-5 Kişilik)
Hazırlama Süresi: Mayalama ve Pişirme Süresi Hariç 15 Dakika

Malzemeler:

  • 520 gr ekmeklik un
  • 300 ml süt
  • 10 gr kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 12 yaprak orta damarı alınmış pazı
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
  • 1/2 demet dereotu

Üzeri İçin Malzemeler: 

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı krema
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan

Tarif:

  1. Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun, iki saat mayalandırın. Mayalanan hamur üç katı hacme gelmeli.
  2. Tezgâha alıp kısa bir süre yoğurun ve altı eşit parçaya bölüp yuvarlayın.
  3. Her bir hamurun altını üstünü unlayıp oklavayla dikdörtgen olacak şekilde inceltin.
  4. İçine ikişer pazı yaprağı ve bir tutam yeşillik koyarak içe doğru sarın. Böylelikle altı şerit elde edin. Bu şeritleri örerek hamura şekil verin.
  5. Fırın tepsisine alın, üzerini örterek bir saat mayalandırın.
  6. Yumurta sarısı ve kremayı çırpıp mayalanan hamurun üzerine fırçayla (özellikle birleşme yerlerine bol miktarda) sürün.
  7. Parmesanı serpip önceden derecede ısınmış fırında 25 dakika pişirin, soğuması için tel ızgaraya alın.
  8. Soğuyunca dilimleyerek servis edin. Bu ekmek sandviç ekmeği olarak çok lezzetli olur. Dilerseniz içine istediğiniz malzemeleri koyup tost hazırlayabilirsiniz. Bu ekmeği bir hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler