Begüm Atakan ve Cemre Narin’in kitabı İçindekiler, Tarif ve Fikir Kitabı’ndan Pancar, Sapları, Yaprakları ve Narenciyeden Salata Tarifi…
(4-6 Kişilik)
Pancar, Sapları, Yaprakları ve Narenciyeden Salata Tarifi
(4-6 Kişilik)
Hazırlanma Süresi: 30 Dakika
Malzemeler:
- 8 adet sapları ve yeşillikleri üzerinde ufak pancar
- 2 çorba kaşığı sherry sirkesi
- 1/2 portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
- 1/2 greyfurtun kabuğunun rendesi ve suyu
- 1/2 ufacık doğranmış,ufak soğan
- 1/4 ölçü kabı zeytinyağı
- Tuz
- Değirmen karabiber
Tarif:
- Greyfurtun ve portakalın kabuklarını ve beyazını tamamen soyun, zarından ayırıp çıkarın.
- Pancarların köklerini saplarından ayırın.
- Sapları iyice yıkayın. Kökleri bol tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Pancarın haşlandığı sudan 1/4 ölçü kabı kadarını kenara alın, gerisini süzün ve pancarları soğumaya bırakın.
- Soğuyunca soyun ve istediğiniz şekilde dilimleyin.
- Ayrı bir tencerede sapları bütün olarak 2-3 dakika haşlayın ama yaprakları yeşile dönmesin.
- Buzlu suya basın. Kendi sıcağında pişmeye devam etsin, diri kalsın.
- İyice süzün ve kenara alın.
- Narenciye sosu için bir kasede sirke, pancar suyu, narenciye sularını ve kabukları ile zeytinyağını karıştırın.
- Sosa soğanı ekleyin. Tadını tuzunu ayarlayın.
- Pancarları ve yeşilliklerini sosla karıştırın.
- Yayvan bir servis tabağına yeşillikleri serin. Uçlarına pancarları yerleştirin.
- Kalan sosla narenciye dilimlerini karıştırın, pancarları üzerine dizin.