Pancar, Sapları, Yaprakları ve Narenciyeden Salata Tarifi

Begüm Atakan ve Cemre Narin’in kitabı İçindekiler, Tarif ve Fikir Kitabı’ndan Pancar, Sapları, Yaprakları ve Narenciyeden Salata Tarifi…

Pancar, Sapları, Yaprakları ve Narenciyeden Salata Tarifi
(4-6 Kişilik)

Hazırlanma Süresi: 30 Dakika

Malzemeler:

  • 8 adet sapları ve yeşillikleri üzerinde ufak pancar
  • 2 çorba kaşığı sherry sirkesi
  • 1/2 portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
  • 1/2 greyfurtun kabuğunun rendesi ve suyu
  • 1/2 ufacık doğranmış,ufak soğan
  • 1/4 ölçü kabı zeytinyağı
  • Tuz
  • Değirmen karabiber

Tarif:

  1. Greyfurtun ve portakalın kabuklarını ve beyazını tamamen soyun, zarından ayırıp çıkarın.
  2. Pancarların köklerini saplarından ayırın.
  3. Sapları iyice yıkayın. Kökleri bol tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  4. Pancarın haşlandığı sudan 1/4 ölçü kabı kadarını kenara alın, gerisini süzün ve pancarları soğumaya bırakın.
  5. Soğuyunca soyun ve istediğiniz şekilde dilimleyin.
  6. Ayrı bir tencerede sapları bütün olarak 2-3 dakika haşlayın ama yaprakları yeşile dönmesin.
  7. Buzlu suya basın. Kendi sıcağında pişmeye devam etsin, diri kalsın.
  8. İyice süzün ve kenara alın.
  9. Narenciye sosu için bir kasede sirke, pancar suyu, narenciye sularını ve kabukları ile zeytinyağını karıştırın.
  10. Sosa soğanı ekleyin. Tadını tuzunu ayarlayın.
  11. Pancarları ve yeşilliklerini sosla karıştırın.
  12. Yayvan bir servis tabağına yeşillikleri serin. Uçlarına pancarları yerleştirin.
  13. Kalan sosla narenciye dilimlerini karıştırın, pancarları üzerine dizin.

İlgili Makaleler