Peynirli Domatesli Tart Tarifi

Mittag’ın sahibi Fatma Yıldırım’ın bruch menüsünden Peynirli Domatesli Tart tarifi..

Peynirli Domatesli Tart
(4-6 Kişilik)

Hazırlanma Süresi: 55 Dakika

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 375 gr un
  • 150 gr tereyağı
  • 150 gr lor
  • 100 gr beyaz peynir
  • 75 ml süt
  • 2 adet kırmızı domates
  • 1 adet yeşil domates
  • 2 dal kekik
  • Tart kalıbı
  • Nohut veya fasulye

Tarif:

  1. Unu, yumurtayı ve tereyağını bir hamur yoğurucu yardımıyla veya elinizle iyice yoğurun.
    15 dakika dolapta dinlenmeye bırakın.
  2. Hamur dolapta beklerken loru, beyaz peyniri ve sütü karıştırın.
  3. Tart hamurunu dolaptan aldıktan sonra bir merdane yardımıyla açmaya başlayın. Tart kalıbınızın tabak çapından 6 cm kadar daha büyük olacak şekilde açın. Önceden yağladığınız tart kalıbına hamuru düzgünce yerleştirin. Çatal yardımıyla hamurun üzerinde belirli aralıklarla delikler açın. Üzerine yüzeyini ve kenarlarını tam kapatacak şekilde yağlı kağıt kesip yerleştirin ve her yerini dolduracak şekilde nohutları ve fasulyeleri üzerine koyun. Bu işlem hamurun üzerinde ağırlık oluşmasını sağlayacak.
  4. Fırını 180 dereceye getirin.Tartı 15 dakika pişirin. Nohudu ve yağlı kağıdı üzerinden alıp, üstü boş bir şekilde 15 dakika daha pişirin.
  5. Tartı fırından çıkarın. Peyniri her yerine eşit olacak şekilde dağıtarak sürün. Domatesleri dilimleyerek üzerine istediğiniz şekilde dizin. 10 dakika daha fırına verin.

Püf Noktası:
Tart hamurunun ilk seferdeki pişiriliş yöntemine ‘ölü pişirme’ denir. Bunu yapma sebebimiz tart hamurunun kabarmasını engellemektir. Böylece tüm yüzeyi aynı kalınlıkta
eşit şekilde pişecektir.

İlgili Makaleler