Kahvaltı İçin : Pratik Müsli
Malzemeler:
- 45 gram yulaf
- 240 ml yağsız süt
- 2 çorba kaşığı kuru yemiş
- Bir çay kaşığı tarçın ve bal
Hazırlanışı:
Bir gece önceden, yulafı, yağsız süt ile birlikte bir kavanoz veya saklama kabında karıştırın. Kuru yemişi de ilave edin. Sevdiğiniz bir meyveyi de ekledikten sonra kabın kapağını kapatın ve buzdolabında bütün gece bekleterek yulafın şişmesini sağlayın. İsteğe bağlı olarak tarçın ve bal ilave edebilirsiniz.
Ara Öğün Olarak : Meyve ve Kuruyemiş Lapası
Malzemeler:
- ½ kâse önceden pişirilmiş yulaf
- 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi
- 1 adet elma
- Bir çay kaşığı tarçın, zencefil ve muskat
Hazırlanışı:
Yoğun bir günün herhangi bir anında enerji takviyesine ihtiyaç duyduğunuzda, yine imdadınıza yulaf yetişecektir. Önceden pişirdiğiniz yulafa, fıstık ezmesi ve 1 adet doğranmış elmayı katın ve karıştırın. İsteğe bağlı olarak, tatlandırmak için tarçın, zencefil veya muskat ekleyebilirsiniz.
Öğle Yemeğinde : Tahıl Kâsesi
Malzemeler:
- Pişmiş yulaf
- Ispanak
- 2 adet biber
- 1 adet avokado
- Pul biber
- Taze çekilmiş karabiber
- Deniz tuzu
Hazırlanışı:
Pişmiş yulafı, sotelediğiniz biber, ıspanak gibi sebzelerle karıştırın ve tüketin. Üzerine avokado, pul biber, taze çekilmiş karabiber ve bir tutam deniz tuzu ekleyebilirsiniz.
Akşam Yemeğinde : Sebzeli Yulaf Pilavı
Malzemeler:
- 1 adet soğan
- 5 adet mantar
- 2 adet kuşkonmaz
- Tuz
- Sebze suyu
Hazırlanışı:
Mantar, soğan ve kuşkonmaz gibi lezzetli sebzeleri, yulafla birlikte az tuzlu bir sebze suyuyla pişirin ve tüketin.
Hazırlayan: Gizem Aysel