PSM Caz Festivali’nden Açık Havada Sinema Keyfi: “Caz’lık Sinema”

  Yazlık sinemayı müzik ile birleştirerek “Caz’lık Sinema”ya çeviren PSM Caz Festivali, özel film seçkisiyle Zorlu PSM’nin birçok keyifli etkinliğine ev sahipliği yapan Amfi’de sinemaseverlerle buluşuyor.

  Yan etkinlikler kapsamında festival boyunca sürecek ücretsiz açık hava gösterimlerimlerinde; Grease, Jersey Boys ve Coco gibi popüler filmlerin yanı sıra James Brown, Johnny Cash ve Glenn Miller gibi müziğin efsane isimlerinin biyografik filmleri de yer alıyor. Özel seçkinin en önemli sürprizi ise, yine festivalde konser verecek Ólafur Arnalds’ın Nils Frahm ile beraber ürettikleri albümü konu alan Trance Frendz belgeseli…

Get On Up // 7 Mayıs Salı // 20.00
Get on Up, soul müzisyeni James Brown’ın hayat hikâyesini beyazperdeye aktarıyor. Müziğiyle ve felsefesiyle yalnızca kendi türünde değil, dünya müzik tarihine de damgasını vuran James Brown’ı Chadwick Boseman canlandırıyor. Yönetmen koltuğunda Maid and Ladies ve Ugly People filmleriyle tanıdığımız Tate Taylor bulunuyor.

Jersey Boys // 14 Mayıs Salı // 20.00
Zor zamanlar ve kişisel çarpışmaların, bir jenerasyonun sembolü haline gelen müziklerle anlatıldığı Jersey Boys, New Jersey’nin sokaklarındaki bir arkadaş grubunun hikayesine odaklanıyor. Filmin yönetmenliğini Clint Eastwood yapıyor.

Trance Frendz: An eveningwith Ólafur Arnalds and Nils Frahm // 15 Mayıs Çarşamba // 19.00
Neo-klasik müzik akımının İzlandalı süperstarı multi-enstrümantalist Ólafur Arnalds, Alman besteci ve prodüktör Nils Frahm ile Berlin Wedding’deki evinde muhteşem bir kayıt için buluşuyor. Bu belgesel, bugün dünyanın en ünlü plak şirketlerinden Erased Tapes ile çalışan iki dahi müzisyenin gece boyunca doğaçlamaya dayanan üretimlerini ve ortaya çıkan Trance Frendz albümünü konu alıyor.

Coco // 19 Mayıs Pazar // 16.00
En büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz olan on iki yaşındaki Miguel Coco’nun hikâyesinin anlatıldığı Coco’nun, yönetmen koltuğunda Toy Story 3’ün usta yönetmeni Lee Unkrich yer alıyor. Filmin kendisi kadar etkileyici müziklerinde ise Michael Giacchino imzası bulunuyor.

Grease// 23 Mayıs Perşembe // 20.00
Sinema tarihinin unutulmaz yapımlarından Grease, efsane müzikleriyle iki düşman çeteye mensup Danny ve Sandy’nin aşkını izleyiciyle buluşturuyor.

Walk the Line // 28 Mayıs Salı //20.00
Walk the Line country müziğin efsane ismi Johnny Cash’in ilham verici hayatını kronolojik olarak perdeye aktarıyor.
 
The Glenn Miller Story // 30 Mayıs Perşembe // 20.00
1953 yapımı film; besteci, trombonist, big band şefi ve aranjör olan Glenn Miller’ın yaşamını konu ediyor. Miller’ı dönemin önemli oyuncularından James Stewart canlandırıyor.
 

İlgili Makaleler