Regl döneminde cildinizde neler oluyor?

Regl döneminde ve öncesinde vücutta yaşanan hormonal değişiklikler cilt sorunlarını da beraberinde getiriyor. Ciltte başta sivilce ve siyah nokta olmak üzere pullanma, kuruluk ya da aşırı yıpranma gibi sorunlar görülebilirken, cilt hassaslaşıp kızarabiliyor ve matlaşıp canlılığını kaybedebiliyor. 28 günlük regl döneminde cilt, akneye meyilli olmaktan kuru ya da normale dönüşebiliyor. İşte tam da bu yüzden bu 28 günlük süreçte özenli bir bakım büyük önem taşıyor. İsveç menşeli güzellik teknolojisi markası FOREO, bu dönemde daha sağlıklı, tazelenmiş bir cilt için önemli ipuçları veriyor.

İlk 5 gün
Regl döneminin ilk günlerinde cildimiz genellikle sivilceye meyillidir. Bunun en önemli nedeni ciltte iltihaba neden olan aşırı östrojen ve daha fazla yağ üretimine neden olan ekstra testosterondur. Hormonlar cildin kalınlığını da etkiler. Bu dönemde cilde derinine temizlik yapmak, peeling ile ölü deri hücrelerinden arındırmak gerekir. Sabah ve akşam kullandığınız cilt temizleme ürünü ve FOREO LUNA 2 ile yapacağınız uygulamayla cildinizde derinlemesine temizlik sağlayabilirsiniz. Çünkü etkisi klinik olarak kanıtlanmış LUNA 2, T-Sonic™ titreşimler sayesinde cildinizi temizlemek için kullandığınız ürünün cilde daha hızlı ve derinlemesine nüfuz etmesini sağlıyor. Bu sayede makyaj kalıntılarının, kirin ve yağın yüzde 99,5’ini temizlerken, peeling etkisi yaratarak cildin ölü derilerden arınmasına da yardımcı oluyor.

5. ve 15. günler arasında
Regl döngünüzün ortasındaki bu günlerde östrojen seviyesinin düşmesi nedeniyle cildiniz kurumaya ve hassaslaşmaya eğilimlidir. Bu dönemde bol su içerek ve cildinizi temiz ve nemli tutarak cildinizin ışıltısını koruyabilirsiniz. Nemlendiricinizi sürdükten sonra LUNA 2 ile masaj yaparak hem ürünün daha kolay emilmesini hem de cildinizin sıkılaşmasını ve canlanmasını sağlayabilirsiniz.

15. ve 28. günler arasında
Döngünüzün son aşamasında cildiniz parlamaya başlar. Yükselen östrojen seviyesi sayesinde cildinizde kan dolaşımı da artar ve cilt bakım ürünleri daha kolay emilir. Bu nedenle cildinizi besleyen, hücreleri yenileyen bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz. Tabii, derinlemesine temizliği de ihmal etmeden…

İlgili Makaleler