Sam Stewart ve Mango El Salone Del Mobile İçin Buluşuyor

  Mango, kültürle olan ilişkisine her zaman önem vermiştir bu yüzden bir kez daha moda şirketi, Salone del Mobile’ye katılıyor.
  58. yayını vesilesiyle Mango, Milano’daki mağazalarından bir tanesinde benzersiz vitrinler oluşturmak için Amerikalı sanatçı Sam Stewart ile iş birliği yapıyor. Bu iş birliği ile Mango, kültüre olan bağlılığını ve yeni yeteneklere ses vererek onları yüceltmeyi planladığı, bu sayede toplumda kültürün gücünü vurgulamayı hedefleyen sezon kampanyası #MangoNewVoices’a kazandırdığı devamlılığı da vurgulamış oluyor.
  Geçici sergi 08 – 24 Nisan tarihleri arasında Milano Corso Vittorio’da bulunan Mango mağazasının vitrinlerinde gerçekleşecek.
  Salone haftası için, Amerikalı sanatçı Sam Stewart, ‘Lightworks’ (Işık Çalışmaları) başlığı altında mağaza vitrinlerine canlılık katacak, neredeyse absürd akıma dahil olabilecek bir çalışmayı bizlerle buluşturuyor. Bu iş birliğinin odak noktası, Stewart’ın yaşadığı ve çalıştığı yer olan New York şehrinin kaldırımlarında yaygın olarak bulunan havalandırma ve boru sistemi. Yayaların gözlemleyebileceği kavisli ve yuvarlak şekildeki sistem, yeraltına gömülü, gizli, çok büyük ve karmaşık bir boru sisteminin son noktası aslında.
  Çalışmanın adı, İngilizce’de bir kasabanın su tedarik sistemini oluşturan tüpler ve borular anlamına gelen ‘waterworks’ (su işleri) sözcüğüne atıfta bulunuyor. Bu terim, ayrıca, ağlama eylemini ve gözyaşlarını da ifade eder. Bu nedenle, ‘Lightworks’ eseri, bir yerin tüp sisteminden geçen ışığın iletimini konu alıyor.
  Stewart için borular, Sottsass’ın totemi gibi komik bir görünüme sahip. ‘Lightworks’ (Dikme Boru Lamba) adlı eser ise, borular ve adeta içinden çıkan bir maddenin, ışığın karışımını anlatıyor.

İlgili Makaleler