Selülit Masajı Nasıl Yapılır?

  Özellikle yaz aylarında pareoya yapışık gezme sebeplerimizden biri olan selülitlerden kurtulmak aslında mümkün. Her kadında meydana gelebilecek bu cilt görünümünde bozukluğun sebebi aslında üst derinin yağ katmanıyla arasında yavaş kan akışından kaynaklanan sıvı birikmesi, yani ilk kuralımız mutlaka spor yapmak
  Ancak elbette yalnızca spor yeterli değil, selülitlerden tamamen kurtulmak istiyorsanız beslenmenize de özen göstermelisiniz. Örneğin kola gibi gazlı içeceklerden uzak durmalısınız öyle ki kahvenizi de şekersiz içmeye başlasanız iyi olur çünkü kafein aslında selülitle savaşmada oldukça yardımcı fakat şekerle birleştiğinde bu özelliğinden eser kalmıyor. 
  Tüm bunlardan sonra bölgesel olarak yapılan selülit masajı bu oyundaki elimizi oldukça güçlendiriyor. 

Selülit Masajı Nasıl Yapılır?
Selülit masajı için öncelikli ihtiyacımız soğuk press doğal yağlar. Bir kabın içinde portakal kabuğu, susam, kayısı, greyfurt, kekik yağını karıştırın. Ellerinizle problemli bölgeye yağ karışımı yedirin. Bunu yaparken öncesinde yağı elinizde ısıtmayı unutmayın. Soğuk press yağlar ısıyla aktive oldukları için cildinize daha iyi nüfuz edecekler. 
Dizinizden kalçanıza doğru fazla basınç uygulamadan masajınıza başlayın. Kan akışının hızlandığını ve bacağınızın içinden ısındığını hissedeceksiniz. Daha sonra sorunlu bölgeye dairesel hareketlerle baş parmaklarınızı kullanarak masajınızı sürdürün. Yoğurma işlemi için iki elinizi de kullanabilirsiniz. Son olarak bacağınızın içinden dışına doğru yere paralel hareketlerle masaj yapın. Tüm işlem ortalama 20 dakika sürmelidir. Tercih ederseniz masajdan sonra bacağınızı streç film ile sarıp yağların etkisinden maksimum faydalanma sağlayabilirsiniz. 

Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Karışımını hazırladığınız yağlara karşı alerjiniz olup olmadığını anlayabilmek için önce karışı cildinizin küçük bir kısmında test edin. 
  • Masaj esnasında fazla basınç uygulamamaya özen gösterin. 
  • Eğer hamile veya regl döneminizdeyseniz vücudunuz ekstra hassas olacağından masaj uygulaması yapmaktan kaçınınız. 

 

İlgili Makaleler