Tikka Masala Kase Tarifi
(4 Kişilik)
Malzemeler
- 10 gr zencefil
- 100 gr soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kg domates
- 30 gr garam masala baharatı
- 600 gr tavuk göğsü
- 100 gr yoğurt
- 20 gr taze kişniş
- 30 gr tereyağı
- 1/2 limon suyu
Tarif
- Kişnişleri yoğurdun içine doğrayıp yarım limon suyunu içerisine ekleyin.
- Tavuk göğüslerini kuşbaşı kesin. Hazırladığınız marinasyonun içerisine ekleyip bir saat buzdolabında bekletin.
- Soğan, sarımsak, taze zencefil ve garam masala baharatını tereyağında soteleyin.
- Soyup dörde böldüğünüz domatesleri üzerine yarım litre su ekleyip kaynatın. Altını kısıp en düşük ateşte yarım saat pişmeye bırakın.
- Tavukları marinasyondan çıkarın. Fazla yoğurdu üzerinden sıyırın.
- Önceden kızdırdığınız tavada soteleyin.
- Pişirme işlemine fırında devam edip 200 derecede tavukları altı dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız tavukları önceden hazırladığınız sos ile birleştirin. Tercihinize göre hazırlamış olduğunuz tavuğu biraz hindistancevizi sütü ile seyreltip lezzetlendirebilirsiniz.
- Buharda pişirilmiş basmati pirinci ile servis edin.